USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні пропонують штрафувати на 51 тисячу посадовців за перешкоджання роботі журналістів

28 Грудня 2021 15:02
За злочини проти журналістів пропонують карати штрафом до 34 000 гривень, а посадових осіб штрафуватимуть до 51 тисячі гривень.

Про це йдеться у законопроекті № 6447 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення захисту журналістської діяльності, який внесли до парламенту «Слуги народу», серед яких – Тетяна Циба, Євгеній Брагар, Сергій Швець, пише Судово-юридична газета.

У пояснювальній записці зазначено, що законопроект спрямований на посилення захисту журналістської діяльності від різноманітних видів перешкоджання, застосування погроз або насильства, протиправного позбавлення волі у зв’язку зі здійсненням журналістами законної професійної діяльності.

Проектом пропонується уточнити перелік дій, що є правопорушенням, та збільшити санкції у статті 171 Кримінального кодексу України (КП), внести зміни до статті 3451 КП тощо.

Зокрема:

– Незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів пропонують карати штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 17 000 грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

– За вплив у будь-якій формі, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста пропонують штрафувати від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів (до 34 000 грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років.

– За відповідні дії, вчинені службовою особою з використанням свого службового становища, – штраф від двох тисяч до трьох тисяч (до 51 000 грн.).

Також запроваджується відповідальність за насильство щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв’язку зі здійсненням професійної діяльності – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Грудня 2021 15:12
Почему советником министра обороны Украины является человек, у которого может быть российский паспорт? И как на это отреагирует Служба безопасности Украины? ⠀
В. Показати IP 28 Грудня 2021 15:12
А бестолковых журналюг ха джису как наказывать????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus