USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні пропонують відмовитися від паперових пенсійних посвідчень

9 Жовтня 2023 19:05
Пенсійний фонд України пропонує запровадити е-пенсійне посвідчення без оформлення паперового документу, що підтверджує призначення пенсії.

Відповідний проєкт постанови ПФУ оприлюднений для обговорення на сайті СПО Об’єднань профспілок.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, він передбачає, що за бажанням особи, якій призначено пенсію, їй може бути сформоване пенсійне посвідчення в електронній формі (е-пенсійне посвідчення) без виготовлення паперового або електронного пенсійного посвідчення.

Е-пенсійне посвідчення формуватиметься засобами порталу «Дія» за допомогою мобільного додатку «Дія» та матиме однакову з пенсійним посвідченням юридичну силу та строк дії.

Електронне пенсійне посвідчення можна буде використовувати без додаткового пред’явлення пенсійного посвідчення у паперовій формі, електронного пенсійного посвідчення або платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням.

Зауважимо, за інформацією Пенсійного фонду України, станом на 1 липня 2023 року загальна чисельність пенсіонерів в Україні становила 10 552 336 осіб. Середній розмір пенсійної виплати – 5 311,44 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марія Показати IP 9 Жовтня 2023 22:42
Як весело,то ще оголосіть збір на купівлю смартфонів пенсіонерам,а то мої бабці кнопками користуються.За пенсію хіба зламка куплять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus