USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скасувати непомірні платежі у Пенсійний фонд - вимоги фермерів з Волині

17 Березня 2015 09:22
Сільгоспвиробники Володимир-Волинського району просять державу відмінити відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за віком, адже суми відшкодування подекуди є більшими, ніж товарообіг господарств за рік. Таке рішення ухвалили 16 березня на зборах сільгоспвиробників, які відбулися під головуванням заступника голови Володимир-Волинської районної ради Павла Карпюка.

Суть проблеми, яка змусила фермерів району зібратися у райраді, зводиться до наступного: з 1 січня 2015 року сільгоспвиробники замість сплати фіксованого сільськогосподарського податку мають відшкодовували державі витрати на виплату та доставку пільгових пенсій за віком.

Також фермерів перевели на єдиний податок, сума якого зросла у двадцять один раз.

Місцеві управління Пенсійного фонду України почали надсилати сільгоспвиробникам листи з відповідними розрахунками, вимагаючи до 25–го числа кожного місяця почати відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за віком. В разі невиплат Пенсійний фонд буде подавати на фермерів до суду.

Зі слів Павла Карпюка, ця податкова новація у Володимир-Волинському районі торкнулася 23 суб’єктів господарювання. Зважаючи на те, що суми відшкодування є великими, фермери не в силах їх платити. Приміром, один із фермерів маючи товарообіг у 50 тисяч гривень в рік має відшкодувати Пенсійному фонду 60 тисяч гривень.

«Ми не маємо стояти осторонь цієї проблеми, а повинні звернути увагу влади на прогалини у податковому законодавстві і ефективно її вирішити. Ситуація не має доходити до абсурду, бо в деяких випадках вона такою є і фермерам не залишатиметься нічого іншого як згортати діяльність», - зазначив Павло Карпюк.

Зі слів голови постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Волинської обласної ради, директора ТзОВ «П’ятидні» Валерія Діброви, його підприємство теж має платити витрати на виплату та доставку пільгових пенсій за віком. Ситуація ускладнюється ще й тим, що пенсійний вік підвищився.

«Коли готували зміни до Податкового кодексу і відміняли фіксований сільськогосподарський податок, то потрібно було внести одне речення в Закон України «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування» замінивши слова «платники фіксованого сільськогосподарського податку» на «платників єдиного податку четвертої групи». Отут наші шановні народні депутати, галузеве міністерство не дочитали і вийшов такий колапс».

Нагадаємо, вчора, 16 березня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин депутати ухвалили звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням відмінити цю законодавчу норму й рекомендували його затвердити під час сесії обласної ради та направити столичним керівникам.

Про те, що законодавець прийняв необґрунтовані податкові зміни і відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за віком лягло фінансовим тягарем на сільгоспвиробників в один голос говорили всі присутні на зборах.

Так, фермер із села Овадне розповів, що його господарство як правонаступник двох інших видало людям довідки необхідні їм при оформленні пенсій, і хоч ці люди в нього не працювали він має відшкодовувати витрати на виплату та доставку їм пільгових пенсій. Чимало з присутніх фермерів відшкодовуватимуть у Пенсійний фонд тільки через те, що останнім місцем роботи пенсіонера було саме їхнє господарство і не важливо, що людина в деяких випадках пропрацювала там лише один місяць.

На зборах сільгоспвиробники прийняли звернення до Володимир-Волинської районної ради, аби та своєю чергою звернулася до Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням відмінити норму закону відповідно до якої вони мають відшкодовують фактичні витрати на виплату та доставку пільгових пенсій за віком.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 17 Березня 2015 09:35
у пісійного фонду мізки атрофувались у здоровенні губи, на яких нема губозакаточних машин
Реаліст Показати IP 17 Березня 2015 09:40
Ну скажімо Діброва і Карпюк можуть і заплатити, є грошенята, і не дуже чесно зароблені. А збори до ПФ дійсно зашкалюють. Доречі, а те що Карпюк побив голову РДА вже замнули?
район до Реаліст Показати IP 18 Березня 2015 08:37
В них своя тема як землі району між собою поділити) Та й платити звісно не хочеться! Все життя бідними перед державою прикидатися легше. Тут і соляра по дотації і хімія і на ВРХ і на сільгосптехніку. Шкода дрібних але ці два глитаї їм вже відвели роль в свому театрі)
123 Показати IP 17 Березня 2015 10:53
Всi знають,яким чином дiсталися землi вищеназваним фермерам.Так що,рано чи пiзно дiлитить потрiбно,а не тiльки пiд себе грести.А то всi бувшi голови колгоспiв тепер фермери,а Cтепан чи iван як були батраками,так ними й залишились.
земля Показати IP 17 Березня 2015 11:40
I голове найбiльше бiдкаэться Дiброва ,самий чесний .
Вася до земля Показати IP 17 Березня 2015 14:39
Загалом Діброву обирають люди і вони йому довіряють і шанують. Для нього не проблема платити ці кошти, а от для решти фермерів ціла біда.
Вася Показати IP 17 Березня 2015 14:38
Сеня задавить село податками. То його стратегія - лишити після себе голу землю. А сам схопить чемодани з грошима і в Землю обітовану.А ви фермери хоч подохніть з податками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus