USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Україні призупинили декілька програм від МВФ

12 Лютого 2018 19:37
В Україні призупинили кілька програм фінансової допомоги від МВФ. Так, з 12 траншів від фонду Україна отримала лише чотири. А це – 8,5 мільярдів доларів з обіцяних 17.

Ймовірно черговий транш прийде навесні 2018 року, пише 24 канал.

У третьому транші відмовив Європейський Союз в рамках програми макрофінансової допомоги. Тут Україні дали майже 2 мільярди євро з трьох.

Не отримав кредитні гроші від Державного банку розвитку Китаю й "Нафтогаз". Програму провалили через невчасну підготовку погоджень в профільних міністерствах. Окрім траншів, у 2017 році Україна отримала майже мільярд доларів міжнародної допомоги. Загалом кредитний борг України складає 73% ВВП.

"Усі проблеми, які зараз є, вони виникають не від того, що дизайн програми був неправильний. Це через те, що український політичний клас не намагався виконувати ті зобов'язання, які брав на себе коли відкривав ці програми. Мова йде про два таких головних зобов'язання, які треба виконати. Перше – це створення Антикорупційного суду, і друге – це проведення широкомасштабної приватизації", – зазначив директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко.

Нагадаємо, у 2018 році Україна віддасть МВФ $450 млн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ще не зовсім свідоми Показати IP 12 Лютого 2018 20:31
Вірно. Ні гривні (доляра, євро, рубля) корупціонерам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus