USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мільярдний кредит через наругу над Конституцією? Між МВФ і Україною – тільки усні домовленості, – Ігор Палиця

1 Травня 2020 10:55
Народний депутат Ігор Палиця стверджує, що між Україною та Міжнародним валютним фондом існують лише усні домовленості про надання мільярдного кредиту, однак жодних юридичних гарантій не існує. Більше того, умовами надання фінансової позики є ухвалення земельного та банківського законів, які працюють проти української держави й суперечать Конституції.

Про це йшлося 30 квітня під час прямого ефіру ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Ігор Палиця пригадав, як у 2014 році почався «банкопад» та як Україна зрештою потрапила в залежність від МФВ.

«Дійсно, тоді країна була в жахливому стані. І на казначейському рахунку було майже нуль. Замість того, щоб почати розмову з нашими кредиторами, МВФ та іншими, уряд Яценюка вирішує зробити реструктуризацію, а не сказати – ні, ми зупиняємо всі виплати, потім ми розберемося з ситуацією. І бере на себе кабальні умови», – пригадує нардеп.
«Після цього в нас починає працювати Національний банк. Ми потрапляємо під повне управління МВФ вже тоді, у 2014 році. МФВ вирішує руками Гонтаревої, руками тодішнього Президента України Петра Олексійовича Порошенка, які банки забрати, куди їх діти, куди діти майно, що продати і хто буде це майно викуповувати. І буквально за два роки, до грудня 2016 року, Україна втрачає більше 80 банків», – констатує політик.

Відтак у Фонд гарантування вкладів переходить понад 500 мільярдів пасивів.

«Тобто всього майна, яке знаходилося в банках: і юридичних компаній, і капітали власників банків, і простих людей, які заклали квартири, автомобілі, все, що в них було, щоби взяти кредити. Вони пограбували країну», – наголошує депутат.

«Після цього заступник Гонтаревої Рожкован іде працювати у Міжнародний валютний фонд. У 2017 році основна ідея виконана – банки забрані, в тому числі «ПриватБанк», – стверджує Ігор Палиця. – Міняються навіть умови капіталізації банків, вони стають набагато легшими. Закон вступає в дію у 2017 році на три роки, який зараз хочуть продовжити. Тобто свою чорну роботу МВФ зробив разом з Національним банком».

«Потім треба замести сліди, уникнути відповідальності юридичної і кримінальної. І починаються вимоги МВФ з року в рік, що ми маємо робити», – пояснює політик.

Читати ще: «Закон про банки – це індульгенція тим, хто пограбував Україну на 500 мільярдів», – Ігор Палиця

При цьому він називає нонсенсом той факт, що самі урядовці підтверджують відсутність будь-яких офіційних юридичних домовленостей між Україною та МВФ.

«У міністра фінансів питають, чи є юридична, якась письмова чи по емейлу вимога, щоб ми прийняли закони про банки і про землю, а МВФ нам за це дасть кредит? Чи є якась переписка між вами офіційна, що ми ось ці дві умови виконуємо і отримуємо 8,8 мільярда за три роки чи 3,5 мільярда вже в цьому році, а не 8, як нам казали раніше? І міністр фінансів каже: ні, ніякої офіційної, юридичної, неюридичної переписки, просто переписки між МВФ і Міністерством фінансів і державною Україна немає», – зауважує Ігор Палиця.

«А що ж є тоді? І тоді міністр фінансів каже, що є тільки дзвінок, який відбувся 7 грудня 2019 року між Президентом України і керівником МВФ. Коли він по телефону сказав: якщо ви приймете закон про землю і закон про банки, тоді ми вам дамо гроші. Більше немає ніяких гарантій того, що це відбудеться», – резюмував він.

Тому Ігор Палиця робить висновок, що увесь цей час українців нахабно обманюють.

«Нам увесь цей час вішають лапшу. Це чиста профанація. І робиться вона чітко за допомогою Рожкована, подільника Гонтаревої, який сидить в МВФ і пише вимоги від МВФ Україні, щоб прикрити своє кримінальне майбутнє», – вважає він.

Разом з тим, Ігор Палиця наголосив, що банківський закон порушує аж 11 статей Конституції України, що підтвердив сам міністр юстиції.

«Цей закон вигідний тим, хто розікрав країну, хто до сьогоднішнього дня, а це Гонтарева і банда, контролює Фонд гарантування вкладів, хто хоче вивести Фонд гарантування вкладів з-під контролю українських судів і всієї судової системи», – підсумував він.

Читати ще: Ігор Палиця: «Непрофесіоналізм породжує біду. У Президента єдиний вихід – розпускати Верховну Раду»

До слова, під час ефіру Ігор Палиця також наголосив, що розчарований монобільшістю, а тому вважає, що восени разом із місцевими виборами слід провести вибори до парламенту.

«Прийшов час Президенту розпустити цю Верховну Раду. Монобільшість – це біда для українського народу. Кого оберуть наступний раз – це буде вирішувати народ. Ця Верховна Рада повинна піти. Ваша монобільшість – це біда, це пліснява, яка сьогодні вже оволоділа Україною», – заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
порада Показати IP 1 Травня 2020 11:44
Давно треба з тим МВФ прощатись, а Зеленському згадати сценарій фільму!
факт Показати IP 1 Травня 2020 16:42
Доб"є Зеленського,щоб розпустив Раду.І правильно робить!Тільки розпуск Ради і вибори нової, разом з місцевими виборами_25-го жовтня.
де-факто Показати IP 1 Травня 2020 17:27
будуть кращі? коли були кращі? де взяти кращих?
факт до де-факто Показати IP 1 Травня 2020 19:14
А ось тепер,за новим Виборчим кодексом,будуть вибирати не за продуктові набори,а кого виберуть,таких і будемо мати.Мажоритарка закінчилась,де за гнилу кільку скуплялися голоси,в основному за рахунок пенсіонерів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus