USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

В Україні скасували заборону на відключення комунальних послуг за борги

25 Серпня 2021 16:04
В Україні офіційно зняли обмеження на відключення населення за заборгованість з оплати вартості комунальних послуг, яка передбачалася законодавством щодо умов адаптивного карантину (для непоширення коронавірусної інфекції).

Це стало можливим після ухвалення закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», повідомляє ExPro.

До прийняття таких змін, на період дії карантину та 30 днів після нього, заборонялося нарахування пені і штрафів за заборгованість за житлово-комунальні послуги та припинення надання таких послуг.

Згідно правок в законі така заборона буде діяти тільки в регіонах, де встановлено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки.

Постачальники мають право відновити відключення через 30 днів після того, як регіон вийде з «червоної» зони карантину. Таким чином, комунальні підприємства зможуть відключати боржників від газу, електроенергії та інших видів комунальних послуг.

Щоб відновити подачу комунальних послуг у разі відключення, побутовим споживачам, крім погашення заборгованості, доведеться також сплатити послугу повторного підключення. Наприклад, в залежності від технічних умов та регіону витрати побутових споживачів на відключення від електроенергії за борги і повторного узгодження протоколу можуть становити від 600 до 2000 грн.

Раніше Міністерство юстиції України наказом № 1061/5 від 23.03.2021 дозволило державним і приватним виконавцям накладати арешт на рахунки боржників за комунальні послуги, а банкам – автоматично списувати кошти з таких арештованих рахунків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 25 Серпня 2021 16:40
боротьба з бідністю продовжується. бідних будуть морити голодом і холодом
ботоксШМЯК до скептик Показати IP 25 Серпня 2021 16:43
Ай красавчииик!
73% Показати IP 25 Серпня 2021 16:43
Аут. Но в нас субсидії, нам похр.
Отакої Показати IP 25 Серпня 2021 18:09
Президент Эстонии заявила, что Украине нужно 20 лет работы для того, чтобы вступить в Европейский союз. Европа украинцам передала огромный привет. В 2014 году они нам рассказывали о райской жизни в ЕС, теперь посылают откровенно на Х (эротическое путешествие). А мы-то поверили. Страну развалили, войну устроили. Вот сволочи! Вот вам и открытые двери в Европу!
! до Отакої Показати IP 25 Серпня 2021 19:12
меньше надо воровать! соблюдать всем букву закона! и нефик обвинять зеркало коль у самого рожа кривая! скажи спасибо за безвиз-многие увидели как живут нормально люди и сами смогли хоть что-то заработать и чему -то научиться.
Дідо Показати IP 25 Серпня 2021 18:42
Аххааххааааххахахаааа, перемохххааааа! Замерзайте телепні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus