USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Україні спростили процедуру зміни газопостачальника для пільговиків

8 Лютого 2021 11:29
Міністерство соціальної політики спростило процедуру інформування про зміну постачальника газу для побутових клієнтів, які отримують субсидії чи пільги. Крім того, тепер українці можуть перевірити наявність пільгової категорії в особистому кабінеті на сайті компанії «Нафтогаз України» або у чат-боті у Viber та Telegram.

Про це повідомили у пресслужбі держкомпанії.

Відтепер громадяни не повинні особисто повідомляти управління соцзахисту про зміну постачальника та щомісячну ціну газу. Водночас газопостачальні компанії не зобов’язані надавати додаткові відомості, не передбачені Положенням про порядок призначення житлових субсидій і Порядком надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій формі.

«Клієнтам не потрібно особисто відвідувати чи повідомляти управління соціального захисту про зміну постачальника та щомісячну ціну газу, адже тепер між постачальниками та органами соцзахисту налагоджено обмін даними в електронному форматі», – йдеться у повідомленні.

Процедуру спростили з метою запобігання поширенню COVID-19. У «Нафтогазі» нагадали, що субсидіанти та пільговики можуть безперешкодно змінити постачальника газу та отримати вигіднішу ціну на ринку. Наголошується, що зміна постачальника газу не впливає на пільги та субсидії, які нараховувалися клієнту до цього.

«Процедура написання заявки та набір документів не відрізняються від загальних процедур зміни газопостачальної компанії. Під час подачі заявки клієнт лише має вказати наявність пільг або субсидій», – зазначили в держкомпанії.

З 1 серпня 2020 року в Україні запрацював ринок газу для споживачів. Відтепер клієнт сам може обирати постачальника, обираючи найвигіднішу ціну.

Уряд готує законопроєкт, який дозволить урівняти ціну на розподіл газу в середньому по країні. Всі газопостачальні компанії навесні або влітку мають представити людям свої річні продукти.

Кабінет міністрів ухвалив рішення стосовно встановлення з 1 лютого 2021 року на період дії карантину ціни на природний газ на рівні 6,99 гривні за кубометр для побутових споживачів.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, знизила граничний тариф на розподіл газу до 1,79 грн за кубометр. Водночас для деяких компаній ця сума буде нижчою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 8 Лютого 2021 12:20
КРАЩЕ взагалі ліквідувати НАФТОГАЗ УКРАЇНИ. тоді ціна газу буде адекватна - 3 грн за куб м
ВІРУС Показати IP 8 Лютого 2021 12:47
ЯКЩО СПРОСТИЛИ ТО ЗНАЧИТЬ ВОНА СКЛАДНА І ТОМУ НЕ КОЖЕН СХОЧЕ ЦИМ ЗАМОРОЧУВАТИСЯ.
Анонім Показати IP 8 Лютого 2021 13:16
Земля, газ і труби належать народу. Це означає, що облгаз повинен як мінімум платити за оренду територій, де розташовані газові системи, як максимум - за їх використання. Але ніяк не навпаки - коли українці віддають гроші за те, за що давно з лишком заплатили. У зв'язку з цим ми ініціюємо наступні процеси: 1. Проведення інвентаризацій. Необхідно визначити, якими газовими комунікаціями ми володіємо. 2. Складання комісій з цього приводу. 3. Створення акціонерних товариств. Ми - власники газових труб і акцій, а облгази, в свою чергу, повинні платити акціонерам. Українська земля - ​​наше багатство! Не дамо владі наживатися на тому, що належить українцям за Конституцією і совісті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus