USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні спростили призначення субсидій на комуналку для безробітних

16 Грудня 2020 22:57
Кабінет міністрів надав можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном, а також спростив процедуру призначення допомоги для осіб без доходів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

«Сьогодні на засіданні уряду удосконалено порядок надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Надано можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном в країнах, з якими Україна не уклала договори про соціальне забезпечення, або знаходяться за кордоном в період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку», – йдеться в повідомленні.

Також надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули права власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, і особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зазначається, що наразі житлова субсидія їм може призначатися тільки за рішенням комісії.

Крім того, розширено перелік каналів інформаційної взаємодії між «Ощадбанком» і одержувачами пільг і житлових субсидій шляхом використання месенджерів, а також встановлено порядок повернення надміру виплачених громадянам пільг і житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 17 Грудня 2020 05:43
Якщо людина не з інвалідністю то не повинна отримувати субсидію. Розтринкують бюджет на всякі популістичні подачки. тих ,хто працює закордоно треба оподатковувати, а не нагородожувати пільгами для бідних. Держава не повинна стимулювати "нищєбродство".
Гаргола Д.М. Показати IP 17 Грудня 2020 16:49
А для чого українським заробітчанам, які перебувають і працюють за кордоном тут в Україні субсидія. Брєд якийсь. Вибачте у мене сусідка працює вже 8 років в Італії, з її слів отримує на руки зарплату в Італії 1200-1500 ЄВРО (відповідно 40452-50565 грн.), кожного року приїжджає додому до дітей (дітям по 24-27 років), вони самі тут в Україні вже для себе заробляють немалі гроші, а деякі здійснюють правдами неправдами свій бізнес, як забажають можуть платити податки, не забажають можуть не платити податки аби не мітингувати і їх не тривожили б податківці. А влада надіюсь знайде як поповнити бюджет країни. Ми бюджет будемо поповнювати за рахунок українських працюючих пенсіонерів, заявив Зеленський В.О., та за рахунок позбавлення працюючих українських пенсіонерів - субсидій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus