USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні стартують онлайн-торги землею: закон набрав чинності

5 Липня 2021 10:52
Сьогодні, 5 липня, закон про онлайн-торги землею повністю набрав чинності. Ринок землі запустили в Україні з 1 липня.

Документ опублікували у виданні Голос України 25 червня, пише РБК-Україна.

Відзначимо, частина норм закону набрала чинності з дня опублікування. Йдеться про доручення Кабінету Міністрів протягом трьох місяців з дня опублікування ЗУ:

- розробити і привести у відповідність з цим документом свої нормативно-правові акти;

- забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність з законом;

- забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації положень цього документа.

Суть закону

Відтепер торги державною землею будуть тільки онлайн. Подача документів, реєстрація, участь можуть здійснюватися з будь-якої точки.

У документі прописано, що інформація про аукціон і лоти буде розміщуватися відразу в інтернеті. Однак до завершення аукціону інформація про учасників є конфіденційною. Організатори не зможуть зловживати правами учасників.

Читати ще: Ринок землі відкрився: скільки зароблять власники землі та держава

Відповідно до закону, торгуватися зможуть не менше двох осіб. Фермери теж зможуть торгуватися: великі ділянки будуть ділити на менші.

Гарантійний внесок становить від 30% від стартової ціни. Торги проходитимуть у три раунди: один раунд – одне підвищення ставки. Мінімальний крок – не менше 1% від стартової ціни лота.

Нагадаємо, 24 червня президент підписав закон про онлайн-торги земельними ділянками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Липня 2021 11:41
Ринок землі відкритий для того, щоб землею розплачуватися з кредиторами МВФ та іншими. Перед наступними виборами зе буде свистіти мантру, що Україна завдяки йому така потужна, що розплатилася з боргами. Тільки промовчить, що Україна українцям вже не належить. І ніхто у іноземців цю землю не відбере, всякі сороси глотку через неї перегризуть.Нехай українська земля стане пухом для бажаючих використовувати її на шкоду природі і людям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus