USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

В Україні ввели покарання за незаконне носіння військової форми

6 Червня 2019 15:46
Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу щодо відповідальності за незаконні дії стосовно державних нагород, незаконне носіння військової форми одягу, наругу над місцем поховання захисника суверенітету та територіальної цілісності України, та деяких інших осіб» (№ 9217).

За дане рішення проголосували 235 народних депутатів, пише УНІАН.

Даним законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984 рік, додаток до № 51, ст.1122), зокрема до статті 1861.

Відповідно до закону купівля, продаж, обмін чи інша оплатна передача ордена, медалі, нагрудного знака до почесного звання, нагрудного знака лауреата державної премії, президентської відзнаки, орденської стрічки, стрічки медалей на планках або без таких, а так само їх привласнення або носіння особою, яка не має на те права, чи незаконне зберігання – тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією цих атрибутів. Незаконне виготовлення цих орденів, медалів, нагрудних знаків або їх носіння тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією відповідних атрибутів.

Даним законом передбачено доповнити кодекс України про адмінстративні правопорушення ст. 1868, якою передбачено, що носіння військової форми одягу із знаками розрізнення військовослужбовців ЗСУ або інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, особами, які не мають на це права, – тягне за собою попередження або накладення штрафу від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією відповідної форми одягу із знаками розрізнення.

Також даним законом внесено зміни до Кримінального кодексу. Ними передбачено, що осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни – радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, воїнів-інтернаціоналістів та миротворців, а також осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації або іншої держави, визнаної Верховною Радою агресором, учасників Революції гідності, борців за незалежність України у XX столітті, – караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Я Показати IP 6 Червня 2019 16:35
стадо бичків що в Харкові памятник Жукову знищили під кримінал не попадає??
Ya до Я Показати IP 6 Червня 2019 17:25
Вони закон про декомунізацію виконували, тож розслабся, все гаразд)
Ти до Я Показати IP 6 Червня 2019 17:35
Ні, то памятник "Мясніку" під знос попав.
а до Я Показати IP 6 Червня 2019 21:12
ты постав тот памятник у себя в огороде или в квартире - и портрет гепы добавь
Навуходоносор Показати IP 6 Червня 2019 18:38
Ну ніяк не второпають політичні амеби одну просту річ: країна, яка знищує своє минуле, нищить майбутнє. Бонапарт Наполеон в Франції знищив під час свого правління на гільотині і в війнах три покоління французів! Якщо перерахувати цю кількість вбитих до всього населення Франції того часу, то це набагато більше від кількості знищених від терору більшовиків! Це історичний фактаж, цифри відомі всім серйозним історикам, особливо французським. Але ніхто не зносить пам*ятники Наполеону в Франції! Навпаки, Франція шанує тирана Наполеона, французи цінять свою історію, якою б вона не була. Це про знесення пам*ятника Жукову, який боровся з нацизмом. Тепер про новий закон. Вельми цікаво, чи попадуть під цей закон ті самозванці, що носять військову форму в Раді? Вони ж своєю поведінкою багато в чому нагадують героїв фільму "Весілля в Малинівці"...
Лучанин до Навуходоносор Показати IP 6 Червня 2019 20:03
тобі не набридло "памфлети" строчити? Як казав Сірко - вумний, аж страшно.
Навуходоносор до Лучанин Показати IP 6 Червня 2019 23:12
Хамство набридло, це факт. Рекомендую Вам все-таки початок речення писати з великої букви, слово "памфлети" Ви чомусь виділили, тим самим визнали, що це не памфлети. Чи не забагато антилогіки в одному реченні? Ну і звичайно рекомендую Вам все-таки звертатися до невідомої Вам особи на Ви. Подібні Вам, хизуючись на словах своєю європейскістю, на практиці часто доводять її до хамського абсурду. І що цікаво, в Європі можливо зустріти егоїстів, трудоголіків, ледарів, щедрих і скупих, але практично неможливо побачити представників класичного хамства. Пораджу Вам: не записуйтесь до цього прошарку людей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus