USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні за останні роки попит на секонд-хенд збільшився удвічі

14 Листопада 2016 14:46
Попит на "секонд-хенд" за останні роки виріс удвічі й увійшов до 30 найбільших наповнювачів бюджету країни. Українці використовують можливість дешево одягнутись у якісні речі, а також підзаробити, продавши бренд у інтернеті. І за кордоном на таке полюють голлівудські зірки. Акторка Шерон Стоун колекціонує кашемірові светри, а Джулія Робертс у 2001 навіть отримувала "Оскар" у сукні із "секонд-хенду".

Щороку в Україну завозять 100 тонн поношеного одягу та взуття. Поки нагорі все вирішують, як же боротися з корупцією, насправді ті, хто не при владі, шикуються у довжелезні черги за дешевим одягом. Секонд-хенд стає палочкою-виручалочкою в країні, де нові, а тим більше брендові сукні, пальта і сорочки перетворюються на недоступну розкіш. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Попит на секонд за останні роки зріс удвічі. Журналістка ТСН Наталія Ярмола пішла в дешеві магазини, щоби зрозуміти, чи справді так бідно живуть українці, що за ношений одяг навіть б'ються? Втім, те, що розвідала, – здивувало.

Знімальна група ТСН поїхала до Житомира. Перед дверима секонда – довжелезна черга ще за півгодини до відкриття. А щойно магазин починає працювати, люди влітають усередину та розгрібають усе підряд. Бо шопінг – дешевий. І це ключове слово. За кілограм одягу в день привозу ціна – 179 гривень. В інші дні – на сотню дешевше. Тому купити куртку, кілька кофтин, штанів та взуванку можна за копійки.

До слова, щороку ношеного одягу до України завозять більше 100 тонн на суму понад 3 мільйони гривень. І це лише офіційні дані.

До держбюджету дилери секонд-хенду платять шалені податки. Ношений одяг став одним із найприбутковіших бізнесів в Україні та увійшов до 30-ки найбільших наповнювачів бюджету. Тепер купа завезених штанів, сорочок, суконь і трусів – справжня індустрія.

Яка, як твердять українські промисловці, вбиває українські швейні фабрики. Але ось дивина. Імпортні речі під час перевірки легко можуть виявитися Made in Ukraine. Просто вітчизняні шати настільки дорогі для кишень звичайних українців, що шиються одразу на експорт. І потрапити до нас за доступною ціною можуть тільки у вигляді найпопулярнішого українського бренду – секонд-хенд.

Тож як секонд-хенди рятують українську економіку і чи варто соромитись, що ви – у ношеному? Подробиці дивіться на відео.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
укр бомж Показати IP 14 Листопада 2016 15:09
А бізнес головного злодія в законі зріс втрічи
Кастрюлька Показати IP 14 Листопада 2016 16:00
Единий здобуток майдану...
Хлоп Показати IP 14 Листопада 2016 20:46
Зате тепер у нас євросекондхенди, де можна купити справжній європейський одяг за доступними цінами, одягаємось по-європейськи!
Адекватний Показати IP 15 Листопада 2016 00:07
То це зрада чи перемога?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus