USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Україні заборонили продавати ліки дітям

2 Червня 2021 12:26
Верховна Рада заборонила продаж лікарських засобів особам, які не досягли 14-річного віку, щоб запобігти суїцидам неповнолітніх.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Верховну Раду.

Проект закону № 5122 про внесення змін до статті 21 закону «Про лікарські засоби» щодо заборони продажу лікарських засобів дітям за основу та в цілому підтримали 306 народних депутатів.

Згідно з ним, «реалізація (відпуск) лікарських засобів громадянам, які не досягли 14-річного віку, забороняється».

У разі виникнення сумніву щодо віку покупця реалізація (відпуск) лікарських засобів здійснюється за умови пред’явлення документа, що засвідчує його вік.

За два альтернативних законопроєкти народні депутати не голосували, хоча фракції «Батьківщина» й ОПЗЖ виступали за законопроєкт № 5122-2, в якому зміни пропонувалося виписати так: «Реалізація (відпуск) лікарських засобів (у тому числі, з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом) малолітнім особам, а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачу – малолітній особі забороняється».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus