USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Кабмін спростив реєстрацію імпортних ліків в Україні

8 Серпня 2016 23:30
Кабінет міністрів України підтримав спрощення процедури реєстрації імпортних ліків.

Про це повідомляють у прес-службі МОЗ України.

Сьогодні під час засідання Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів».

В Кабміні очікують, що спрощена реєстрація з часом зумовить зниження цін на ліки.

Цей документ прийняли з метою приведення Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2005 року № 376, у відповідність до Закону України «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів», який прийняла 31 травня 2016 року Верховна Рада України.

Як зазначила у своєму виступі виконувач обов'язків Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, прийняття цієї постанови дозволить спростити державну реєстрацію лікарських засобів, які зареєстровані компетентним органом Сполучених Штатів Америки, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Європейського Союзу та скоротить до 10 днів термін прийняття рішення про реєстрацію лікарського засобу або про відмову в такій реєстрації.

Нагадаємо, Верховна Рада 31 травня 2016 року ухвалила закон, який спрощує і скорочує процедуру реєстрації лікарських засобів, які виробляють і використовують у країнах із сильними регуляторними органами. 16 червня Петро Порошенко підписав цей закон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus