USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні запрацює «гаряча лінія» для скарг на медпослуги

2 Липня 2018 19:29
На медичний заклад, де пацієнтові надали неякісну медичну допомогу або ж вимагали з нього гроші, можна буде поскаржитися на «гарячу лінію».

Про це на брифінгу в понеділок, 2 липня, розповів голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Олег Петренко, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що «гаряча лінія» запрацює з вересня.

«Ми працюємо над питанням зворотного зв'язку, яка полягала б в основах оцінки якості послуги. Цей зворотний зв'язок буде реалізовуватися поступово. Перша частина - з вересня у вигляді «гарячої лінії» НСЗУ, де кожен споживач послуг зможе залишити інформацію про те, що його обслужили неналежним чином, або він не отримав послугу, або в нього вимагали гроші. Зараз розробляється спеціальний механізм, і НСЗУ буде це перевіряти», - сказав Петренко.

Він зазначив, що неякісна медична допомога чи відмова в ній можуть призвести до розірвання договору Нацслужби здоров'я з медичною установою.

Також він поінформував, що НСЗУ разом з МОЗ змінить систему оцінки якості надання медичної допомоги, у цьому процесі братимуть участь, зокрема, й професійні асоціації.

Однак при великій кількості скарг щодо одного медустанови в НСЗУ буде привід для перевірки як документації медичного закладу, так і ініціювання роботи медико-експертної комісії МОЗ, якщо виявлені порушення стосуються саме медичної допомоги.

Петренко зазначив, що на сайті Національної служби здоров'я України буде публікуватися історія звернень громадян і відповідна реакція на них Національної служби здоров'я.

Як повідомлялося, 1 липня стартував новий етап реформи у галузі охорони здоров’я: тепер лікарі отримуватимуть платню відповідно до кількості пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ну Фсьо! Показати IP 2 Липня 2018 19:45
Тепер ми тим дохторам-корупціонєрам покажем! Будуть знать як взяткі брать!
Анонім до Ну Фсьо! Показати IP 2 Липня 2018 20:26
Шо ти їм покажеш?Хіба що свої аналізи,сам же будеш давати на лапу,щоб краще лікували.
Точно до Ну Фсьо! Показати IP 2 Липня 2018 20:52
Ніби зараз немає "гарячої лінії"!
Вася до Ну Фсьо! Показати IP 2 Липня 2018 21:04
тіпа, не даєш больнічний - пожалуюсь ...
Пісиміст Показати IP 2 Липня 2018 21:08
І повмираєте від діареї...зато чесними?
Пісиміст Показати IP 2 Липня 2018 21:19
Справді думаєте що лікар провчившись 7-10 років має заробляти в декілька раз менше шабашника з польші чи з росії?
Док Показати IP 2 Липня 2018 21:23
Закриють амбулаторію через скаргу і де будете лікуватись? Швидка вже їздити не буде. Поїдете шукати доктора в Луцьк, а там вже всі лікарі мають по 2000 пацієнтів і чужих не беруть. Лягай у ліжко і чекай доктора з косою.
хехъ Показати IP 3 Липня 2018 04:49
Рассмешили. Им все по барабану, жалобы на себя они же и рассматривают.
Кок Показати IP 1 Березня 2019 08:56
Гальма виключіть корупціонери,що ви тоді хочете від влади,як ви криси самі даєте взяткі.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus