USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Україні запровадили нове свято – День Української державності

24 Серпня 2021 11:49
Президент України Володимир Зеленський 24 серпня під час виступу на урочистостях до 30-річчя незалежності України оголосив про впровадження нового українського свята – Дня Української державності.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на трансляція заходу.

«Ми починаємо відзначати День Української державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва – столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають місцем, де все починається.

Зародження нашої державності ми відзначатимемо в день розквіту нашої державності – у День хрещення Київської Русі-України», - наголосив президент.

Читати ще: Двоє волинян отримали державні нагороди під час параду до Дня Незалежності в Києві

Зеленський після промови підписав відповідний указ.

Глава держави також зазначив, що Україна розпочинає процес повернення на рідну землю видатних українців, які жили для України, боролися за Україну та поховані не в Україні.

День Хрещення Київської Русі-України відзначається щорічно 28 липня – у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus