USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні збудують дев’ять нових атомних енергоблоків, – Міненерго

7 Липня 2022 07:19
Міністр енергетики України Герман Галущенко у рамках Конференції з відновлення України у Лугано презентував потенційні інвестиційні проекти у різних галузях української енергетики на суму понад 120 млрд доларів.

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

За його словами, одним із найперспективніших напрямків в енергосистемі України є атомна енергетика, яка виробляє в середньому близько 60% усієї електроенергії в країні.

«Ми прагнемо розвивати атомну енергетику. Дуже важливо, що навіть під час війни, у цей важкий період є компанії, які готові інвестувати в Україну вже зараз. Ми маємо угоди з компанією Westinghouse, які передбачають будівництво 9 нових атомних енергоблоків за технологією АР1000 у найближчому майбутньому», – сказав міністр.

Галущенко уточнив, що першими мають бути збудовані два блоки на Хмельницькій АЕС загальною потужністю 2 ГВт. Очікуваний обсяг інвестицій у цей проект – 14 млрд доларів.

Крім того, Міненерго та американська Westinghouse підписали угоди щодо розширення поставок, а також виробництва ядерного палива.

Нагадаємо, Японія пожертвує 2 млн євро МАГАТЕ на його зусилля щодо забезпечення безпеки українських ядерних об’єктів, які зазнали атаки Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 7 Липня 2022 10:41
На х... Вони нам потрібні нові блоки , люди по всьому світі ставлять зелену електроенергію , мало чорнобиля ? Ви не можете справитись з тим що вже є побудоване . Люди переживають щоб не прилетіло по АЕС , і не було катастрофи масштабної , і лиха . Рашисти приходять , на АЕС без перешкод , як до себе до дому . Ніхто належним чином , стратегічні об'єкти не охороняє , роблять що їм хочеться .
Анонім Показати IP 7 Липня 2022 12:48
Ефе́кт Да́ннінга — Крю́ґера в дії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus