USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні з'явиться сучасний автобан європейського рівня

11 Березня 2021 20:10
В Україні з’явиться сучасний концесійний автобан європейського рівня. У четвер, 11 березня, «Укравтодор» підписав меморандум, який стане першим кроком до будівництва дороги Краковець-Броди-Рівне.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook, пише ТСН.

«Першому концесійному автобану в Україні бути! За 30 років незалежності не було збудовано жодного автобану європейського рівня. І це один із багатьох економічних злочинів проти нашої держави та всіх українців», – заявив він.

За словами прем’єр-міністра, будівництво дороги відбуватиметься за програмою «Велике будівництво».

«Вже за кілька років можна буде дістатися з Києва до Львова, або до країн Європейського Союзу сучасним автобаном європейського рівня. Дорога буде збудована в межах державно-приватного партнерства після відкритого конкурсу», – розповів Шмигаль.

Він зазначив, що вже цього року «Укравтодор» проведе міжнародний тендер для будівництва ділянки Північного обходу м. Львів.

«Для того, аби все було прозоро, тендер відбудеться відповідно до правил і принципів МФО в межах співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. Дорога Краковець-Броди-Рівне – це один із перших концесійних автобанів, які будуть побудовані в найближчі роки», – резюмував Денис Шмигаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Клоуни Показати IP 11 Березня 2021 20:56
"гiпер....луп" уже маете i"автоБАМ" буде..ахаха
Анонім Показати IP 11 Березня 2021 21:02
байка на байцi 3
скептик Показати IP 11 Березня 2021 21:39
а що , Київ - Одеса вже не автобан?
Ясно Показати IP 12 Березня 2021 03:01
Поляки помаленьку лізуть в Україну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus