USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Україні змінили фіскальні чеки: на що треба звернути увагу

1 Жовтня 2021 21:49
Фіскальний касовий чек в Україні доповнили новим рядком. У чеку можуть вказувати номер акцизної марки на алкоголь, що купується.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів України.

Наказ міністерства про додавання нового реквізиту в чеки набрав чинності 1 липня. Проте до 1 жовтня нові вимоги не поширювалися на чеки з реєстраторів розрахункових операцій (РРО), які включені до держреєстру.

Також до цього дня виробники мали доопрацювати програмне забезпечення РРО, щоб додати реквізити номера акцизу до форми чеків.

У той же час, пояснили в Мінфіні, друкувати чеки з цифровим значенням акцизу на алкоголь поки не буде обов’язковим.

«Законом про застосування РРО поки не передбачено обов’язку вказувати цифрове значення акцизу на алкогольні напої в чеках. Тож з 1 жовтня у податкових органів не виникне підстав для застосування штрафних санкцій за видачу розрахункового документа без зазначення марки акцизного податку», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus