USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Україні змінили правила рибальства. Скільки дозволять ловити

25 Грудня 2022 07:42
У грудні 2022 року набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства» від 19.09.2022 № 700.

Нові правила рибальства пройшли довгі обговорення та відповідають вимогам сьогодення, повідомляють у Волинському рибоохоронному патрулі.

У законі вдосконалено правове регулювання любительського, спортивного рибальства і підводного полювання.

Серед основних змін:

- нові правила поширюються на водні об'єкти в межах природно-заповідного фонду, де любительське і спортивне рибальство не суперечить режиму територій та об'єктів пзф.

- добова норма вилову на одного рибалку складає 3 кг риби та 1 трофей.

- під час здійснення любительського рибальства рибалки зобов’язані мати при собі засіб для вимірювання маси та довжини водних біоресурсів;

- забороняється вилов риби гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків перевищує сім одиниць на одного рибалку;

- у період нересту поза межами нерестовищ дозволяється вилов риби з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега;

- нерест щуки у всіх водних об’єктах Волинської області встановлено з 15 лютого до 31 березня.

- проведення офіційних спортивних заходів згідно з відповідними календарними планами фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, під час яких здійснюється вилов риби, узгоджується їхніми організаторами з місцевими державними адміністраціями на підставі згоди органу рибоохорони, в районі діяльності якого проводяться такі заходи.

- забороняється здійснювати підводне полювання у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

- місце проведення підводного полювання має бути позначено на поверхні сигнальним прапорцем. У разі проведення підводного полювання з використанням судна на ньому також встановлюється сигнальний прапорець.

- під час підводного полювання забороняється використовувати та знаходитися з підводною рушницею у зарядженому стані ближче ніж за 50 метрів від лінії берега в місцях громадського відпочинку та інших місцях скупчення людей.

- забороняється здійснення самовільного вселення, переселення, акліматизації (реакліматизації) водних біоресурсів, без отримання дозволів та погоджень на проведення таких робіт відповідно до законодавства.

- мінімально дозволені розміри водних біоресурсів змінилися для: лящ (був 32см/ став 30см), сазан (був 35см/ став 30 см), сом європейський (був 70см/став 80 см), щука (була 35см/стала 50 см).

Волинський рибоохоронний патруль закликає рибалок перед риболовлею ознайомитися з Правилами рибальства, адже незнання законодавства не звільняє від відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бакланчук Показати IP 30 Грудня 2022 09:46
Правила є. Ще новіші придумають, затвердять - це харашо. А от риби в річках, зарічках практично нема. Бубирь, йорж, бічок (бабзда) - й то рідкість. Ловці щукою вже вважають щупачків по 150-200 грамм. Судака останній раз бачить доводилось років з 40 тому. Карася останнього на вудку ловитись було довлеось років з 4 тому.... А сіточники та іхтіоло-електрики як промишляли так і "....живуть з річки", як одне висловлювалось. А ще досвідчені рибалки кажуть, що велику шкоду завдає райдужний окунь та видра бо виїдають і ікру, і малька і дорослу рибу. І ще питання: До якого басейну відноситься П.Буг вище села Голоскове ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus