USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

В Україні знизились ціни на кілька основних продуктів: скільки коштують та чи надовго це

14 Вересня 2023 06:43
В Україні ціни на соняшникову олію та борошно знизились і залишаються стабільними. Вартість олії не зростатиме надалі, тому що на ситуацію впливає чимало чинників.

Один із них – вартість нафти, як би дивно це не звучало, розповіла експертка у галузі сільського господарства інформаційно-аналітичного центру «Агро перспектива» Лариса Гук, повідомляє Obozrevatel.

За оцінками асоціації «Укрмаслопром», щоразу, коли нафта дорожчає на $10, вартість олії зростає на $30-50.

«Чи слід чекати неприємних сюрпризів від соняшникової олії? Швидше ні, ніж так. Але треба пам’ятати, що не завжди високий рівень пропозиції визначає ціну на полиці», – підкреслила Гук.

Також експертка зауважила про здешевлення борошна. За її словами, не варто боятися істотного зростання ціни, проте окремі млини вже мають труднощі із закупівлею якісної пшениці, тому не виключають деякого підвищення вартості продукту незабаром.

«В аграрній спільноті подейкують, що в окремих регіонах пшениці 2-го та 3-го класів сумарно більше 10% не набереться. Низька якість пшениці істотно підтримує ціни. Дорога сировина, самі розумієте, тягне за собою і ціни на готовий продукт. Особливо на печиво та інші кондитерські вироби», – підсумувала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пенсіонери Показати IP 14 Вересня 2023 08:07
Головне що росте ціна на кормові буряки для пенсіонерів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus