USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В українських лікарнях з'явилася телемедична платформа для дистанційного нагляду за вагітними

24 Лютого 2023 20:31
Українські заклади охорони здоровʼя отримали телемедичну платформу System Carebits та 300 портативних апаратів, які дозволяють медикам дистанційно відстежувати стан плода вагітних.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, передає УП. Життя.

Технології дозволяють вагітним в домашніх умовах бути під постійним наглядом лікаря.

У МОЗ додали, що наразі телемедичну платформу вже успішно використовують в деяких перинатальних центрах країни. Для пацієнток з важкою акушерською патологією System Carebits – це справжній прорив, наголошують у відомстві.

Читати ще: В Україні запустили чат-бот про безплатні медичні послуги та права пацієнтів

«Задля цього на телефон пацієнтки встановлюють програмне забезпечення, за допомогою технології бездротового зв’язку підключають девайс, відбувається визначення стану плода вагітної пацієнтки. Результати діагностики аналізує лікар через свій смартфон або ж вебверсію телемедичної платформи», – пояснюють у МОЗ.

Читати ще: Обласний перинатальний центр та пологовий будинок Луцька отримають дороговартісне обладнання

Медики додають, що завдяки отриманим технологіям та за допомогою штучного інтелекту проводять аналіз отриманих показників життєдіяльності плода та формують окремий звіт для лікування за потреби.

«В умовах воєнного стану телемедичні технології все більше застосовують у практичній діяльності лікарів. Це дозволяє забезпечити швидкий доступ до медичної допомоги українцям в усіх куточках країни. У таких випадках телемедичні технології вже допомагали рятувати життя породіллям та новонародженим», – розповіли в МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus