USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україну повернувся капітан судна Avant Garde, якого п’ять років утримували на Шрі-Ланці

4 Червня 2021 11:58
В Україну повернувся капітан судна Avant Garde Геннадій Гаврилов, якого п’ять років утримували на Шрі-Ланці за підозрою в незаконному ввезенні зброї.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Новое время.

«Вітаю з поверненням додому українського капітана судна Avant Garde Геннадія Гаврилова, якого з 2016 року утримували на Шрі-Ланці за безпідставними звинуваченнями. Дипломати були поруч і боролися за звільнення. В кінці травня суд нарешті його виправдав», – написав він у своєму Twitter.

Кулеба додав, що зараз Гаврилов вже знаходиться в Одесі.

Гаврилов був капітаном судна Avant Garde, саме судно знаходилося в управлінні компанії Шрі-Ланки і було задіяно в забезпеченні безпеки на морі і запобіганні нападу піратів.

Як повідомляли в Профспілці працівників морського транспорту України, в зв’язку з призначенням судна на його борту знаходилися вогнепальна зброя і боєприпаси.

У жовтні 2015 року судно знаходилося на якорі поза територіальними водами Шрі-Ланки за вказівкою компанії-оператора судна. Гаврилов очікував дозволу на захід у порт, але Avant Garde був затриманий шріланкійською владою і примусово заведений в територіальні води Шрі-Ланки. Судно поставили на стоянку в порту, а Гаврилов залишився на борту в якості капітана.

23 червня 2016 року український капітан був заарештований за незаконне ввезення зброї в країну. З того часу йому не дозволяли залишати територію держави і довгий час не пред’являли жодних звинувачень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus