USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Україну привезли партію вакцини БЦЖ: МОЗ пояснило причину затримки

11 Березня 2021 11:56
В Україну 10 березня привезли протитуберкульозну вакцину БЦЖ після тривалої відсутності. Препарат уже отримали місто Київ і Київська область.

Нині імуно-біологічний препарат розвозять по областях відповідно до розподілу Міністерства охорони здоров’я. Про це на брифінгу 11 березня повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова, пише OBOZREVATEL.

За її словами, перша партія вакцини склала 450 тисяч доз. Через деякий час в Україну привезуть ще 640 тисяч доз. Доставку забезпечила міжнародна спеціалізована компанія ЮНІСЕФ.

На закупівлю вакцини було виділено 1 млн 717 тисяч гривень, які витратили з державного бюджету за 2018 рік.

Лікарка-інфекціоністка і медична експертка дитячого фонду ЮНІСЕФ Катерина Булавінова пояснила, чому відбулася затримка доставки препарату.

Читати ще: Чи справді вакцина від туберкульозу БЦЖ знижує смертність від COVID-19: результати досліджень

«Тому що в нас реєстрація цих виробників, які були раніше, давно закінчилася. Поки зареєструвався виробник... Їх дуже мало у світі, виробників БЦЖ, це дуже вузький світовий ринок», – прокоментувала медикиня.

Раніше ми писали, що на Волині немає вакцини проти туберкульозу для новонароджених. Зокрема в Луцькому пологовому будинку та перинатальному центрі вакцина закінчилася ще наприкінці січня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Березня 2021 12:41
брешуть. не проплатили вчасно 100%
Капітан Врунгель до Анонім Показати IP 11 Березня 2021 14:55
І знову індійська Serum Institute.
Анонім до Капітан Врунгель Показати IP 11 Березня 2021 15:34
на iнше не варто очiкувати. регулюють поголiв'я

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus