USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В ЄС немає країн, корумпованих настільки, як Україна, – аудитор Євросоюзу

30 Вересня 2021 16:58
Європейський аудитор Юган Партс заявив, що в Євросоюзі немає країн, масштаби корупції в яких були б такими, як в Україні. Він заявив, що в українській державі йдеться «про ситуацію так званого захоплення держави».

В Євросоюзі немає країн, настільки корумпованих настільки, як Україна. Доповідач-аудитор Євросоюзу висловив таку думку в ексклюзивному інтерв’ю виданню Інтерфакс-Україна.

Юган Партс розповів, що «верховенство права є фундаментальною засадою для досягнення успіхів у всіх інших сферах». Ба більше, він додав: «Велика корупція – це коли висока влада пов’язана з приватними інтересами».

Натомість в Україні йдеться про «ситуацію так званого захоплення держави». Він заявив, «захоплення держави» – це, коли «хтось, ви називаєте їх олігархами, ми – теж, або група людей використовують своє становище і різні інструменти – ЗМІ, політику, управління, держпідприємства – у особистих інтересах.

«І головне питання, критичне питання нашого звіту – наскільки політика ЄС справді зосереджена на цьому головному ядрі причин великої корупції», – деталізував він.

Партс також відповів на запитання, скільки країн у Євросоюзі корумповані настільки, як Україна. Він заявив, що в українському випадку ситуація з корупцією ендемічна та запевнив, що «ніхто не оспорює, що це не так – це ендемічна, дуже поширена ситуація, ситуація з захопленням держави».

Юган Партс заявив, що з цього питання є консенсус серед дослідників, міжнародних організацій, багатьох урядів, які на двосторонній основі працюють з Україною.

«Я вважаю, що ситуацію в Україні не порівняти з будь-якими країнами ЄС. Найкращим показником цього є зв’язок між економічним розвитком – ВВП на душу населення та індексом корупції», – заявив Юган Партс

Він пояснив, – якщо співставити ці два показники разом, то:

«Україна та ВВП на душу населення – можливо, я помиляюся, – це близько 5 тисяч доларів на рік, у Польщі – 18 тисяч, в Естонії – 23 тисячі; але всі ми почали в 1992 році з однією стартової точки».

«Це – результат впливу корупції. Я думаю, що Україна унікальна. Якщо ви подивитеся на дані, то ця країна має бути дуже багатою, але ця невелика група людей стала такою багатою, що вони змогли взяти в заручники всю країну», – пояснив політик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Вітя Джек Показати IP 30 Вересня 2021 17:14
Нарешті дійшло!!!)))) А Ви суддям ще більші зарплати дайте!!!!)))))
Бррр до Вітя Джек Показати IP 30 Вересня 2021 17:26
І це після кінця епохи корупції ? бля, щось в тому ЄС не так, їм напевно повилазило.
ага до Бррр Показати IP 30 Вересня 2021 18:56
вот приедет барин-барин нас рассудит! а вам самим не повилазило -завжди хтось крайній ! невже ЄС має боротись з корупцією в Украіні-самому з себе не смішно?
Лучанка Т до ага Показати IP 3 Жовтня 2021 18:28
Це був жарт від Бррр
Мойша Показати IP 30 Вересня 2021 18:27
Бидло є бидло
333 до Мойша Показати IP 30 Вересня 2021 19:28
Можеш нічого не писати, ми й так знаємо що ти з себе представляєш.
ВОВК Показати IP 30 Вересня 2021 19:13
Ото новину розказали........
Анонім Показати IP 30 Вересня 2021 20:53
І це при наявності такої кількості антикорупційних структур, в т.ч створених і широкорозрекламованих за останні роки.
Лучанка Показати IP 30 Вересня 2021 21:36
Найприкріше те, що найближчих кілька десятків років нічого не зміниться. Ті, хто приходить до влади, вирощені олігархами. І отримавши великі можливості, відплачують своїм благодійникам, відстоюючи їх приватні інтереси. Та й про себе не забувають. І аж ніяк не переймаються проблемами людей і їхнім майбутнім. Поки ми грузнемо в болоті корупції і беззаконня, інші країни розвивають економіки, підвищують рівень життя населення і віддаляються від нас все далі й далі....
Народна прокуратура до Лучанка Показати IP 30 Вересня 2021 23:42
Коріння корупції зовсім не у вищих ешелонах влади, а в менталітеті "простих" українців: як би земельки хапонути побільше будь-яким способом, у більшості незаконним, але ж собі, любому, це можна дозволити; у намаганні протягнути товар через кордон без сплати належних митних платежів; "євробляху" легалізувати через влаштування страйку; працювати без офіційного оформлення і т.д.. Але ж як можна самого себе визнати винним, приємніше когось звинувачувати - міністрів, депутатів, суддів і т.п.
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 1 Жовтня 2021 09:25
серйозно? риба гниє з голови.якби порядок був вверху то і знизу боялись би.. а так закон діє тільки на простих людях. а для олігархів його не існує
Народна прокуратура до Анонім Показати IP 1 Жовтня 2021 10:38
Серйозно? Щось не помічав в Україні диктатури закону до "простих" людей. А ось тотальна безкарність і безвідповідальність на кожному кроці. І взагалі, хто такі ці прості люди? Офіційно безробітні з власними маєтками і дорогими автомобілями, що утворюють затори в місті своєю кількістю? Чи може лікарі й викладачі, які вже давно приватизували лікарні й ВУЗи і працюють там цілими династіями? У чому ця "простота" вимірюється? І той же олігарх підтримується тисячами людей, які на нього працюють і намагаються у всьому догодити, щоб отримати від нього якусь подачку: всі ці юристи, бухгалтери, експерти, ІТ-шники , охоронці, члени політичних штабів, агітатори і т.д. Може це ваші "прості" люди?
Лучанка Т до Народна прокуратура Показати IP 3 Жовтня 2021 18:49
Так, українці не безгрішні. Але, давайте подивимось глибше. Ви думаєте, що всі радо дають хабарі? Ця система, якій вже 30 років примушує це це робити. Всі хочуть верховенства права! Хіба ні? Покарання для простих людей, вседозволеність для можновладців. «Риба гниє з голови!»
18 до Народна прокуратура Показати IP 1 Жовтня 2021 09:36
Цілком і повністю підтримую! Проблема не в олігархах, чи у владі. Проблема в самих українцях , а тому скільки б майданів не робили, нічого не зміниться, самі люди не хочуть мінятися. Антикорупційні органи і самі дуже корумповані, у нас корупціонери боряться з корупціонерами! Вибірково десь когось там ловлять, а насправді ж повально треба садити. Не здатні ми нормально жити, найбідніша країна Європи.
Лучанка до Народна прокуратура Показати IP 1 Жовтня 2021 18:19
Так у владу ж не з іншої планети потрапляють, а якраз з "простих" і не дуже українців. І лізуть туди не з благородних намірів, а суто з меркантильних інтересів. Наша біда - безкарність, а величезного розмаху вона набула якраз у владі. І щось змінити в цьому ніхто з "владних" не хоче - "кто ж его посадит, он же памятник! "
Лучанка Т до Лучанка Показати IP 3 Жовтня 2021 18:31
Підтримую на всі 100%.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus