USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Крадуть мільярдами: з'явилися офіційні дані про держкорупцію в Україні

1 Травня 2017 18:04
Масштаби збитків державі, в рамках злочинів, які розслідуються Національним антикорупційним бюро, досягають 85 млрд грн.

Про це розповів глава НАБУ Артем Ситник, передає facenews.

За його словами, велика частина збитку припадає на державні підприємства.

«Суми величезні. Із загальної суми збитків в 85 млрд грн, завданих, за попередніми оцінками, інтересам держави в справах, що розслідуються детективами НАБУ, понад 40% припадає саме на держпідприємства. І, в основному, ці збитки відносяться до періоду після Революції гідності» , - сказав Ситник.

Зі слів глави НАБУ, корупційні схеми, вибудувані на держпідприємствах, однотипні.

«Продукція виходить з державного підприємства за заниженими цінами, підприємство отримує за неї копійки в порівнянні з тим, що могло б мати, продаючи її безпосередньо кінцевому споживачеві. І є ряд компаній-посередників (прокладок), через які різниця між ціною покупки продукції і її продажу вимивається», - зазначив він.

Як повідомлялося, Україна опинилася на першому місці за рівнем корупції серед 41 країни з Європи, Близького Сходу, Індії та Африки із розвиненими ринками чи ринками, що розвиваються. Про це свідчать результати дослідження проведеного аудиторською компанією Ernst & Young, присвяченого ризикам шахрайства в цих регіонах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бик В.В. Показати IP 1 Травня 2017 19:19
" ... суми збитків в 85 млрд грн, відносяться до періоду після Революції гідності» , - сказав Ситник...." Шановний народнообраний, що на це скажеш, який Путлєр до цього причасний.??? Поясни ,будь- ласка народу за що гинуть їх сини, а твій сидить у ВР...!!!
Анатоль_ Показати IP 1 Травня 2017 19:30
Нічого не поробиш! Треба терпіти, брати мої!
Волинь Показати IP 1 Травня 2017 19:46
"Огласите пожалуста весь список."
небайдужа Показати IP 1 Травня 2017 20:50
Хто б сумнівався б ! Ту цифру треба збильшити в кілька разів не менше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus