USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В ЄС за рік безвізу не пустили 40 тисяч українців

11 Червня 2018 16:18
З початку дії безвізового режиму 11 червня 2017 року країни Євросоюзу не пустили близько 40 тисяч українців.

Про це повідомив перший заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк, передає Кореспондент.

«За цей період нашими колегами з прикордонних відомств країн Євросоюзу відмовлено у пропуску через різні причини близько 40 тисяч громадян України», - повідомив він.

За словами представника Держприкордонслужби, серед причин відмови у в'їзді, зокрема, невідповідність мети поїздки, невідповідність фінансового забезпечення та перевищення терміну перебування.

Водночас він повідомив, що загроз для перегляду умов безвізового режиму з ЄС для України немає.

«1 червня урядова делегація України звітувала в Європейській Комісії щодо виконання плану асоціації Україна-ЄС... Я був доповідачем на панелі «Інтегроване управління кордоном». Скажу, що оцінка наших колег з Єврокомісії одностайна: загроза від громадян України, з боку туристів, які використовують територію України як держави-транзитера, сьогодні відсутня. Тому реальних загроз щодо підняття навіть розмови про перегляд умов безвізового режиму на сьогоднішній день не існує», - заявив він.

За даними Держприкордонслужби, всього за рік з 20 мільйонів поїздок українців до ЄС 555 тисяч з них здійснено за безвізом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus