USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Європі заговорили про підготовку до виходу США з НАТО

10 Березня 2024 11:26
Європа повинна підготуватися до виходу США з НАТО, якщо новим президентом Штатів стане Дональд Трамп.

Про це пише The Telegraph із посиланням на джерела серед європейських дипломатів.

За словами співрозмовників видання, у разі виходу США з НАТО інші країни, як-то Великобританія, повинні будуть зайняти позицію лідера у сфері європейської безпеки. Один із дипломатів сказав The Telegraph, що європейським країнам слід звернути увагу на відповідність їхнього військового оснащення вимогам часу.

Джерело видання зазначило, що коментарі Трампа «звичайно» викликають «занепокоєння». «Ніхто не знає, що він збирається робити далі», – сказали вони.

Посадовець наголосив, що країни НАТО повинні «спланувати» сценарій, за яким Трамп послабить американську відданість альянсу.

Читати ще: «Ми з Путіним чудово ладнаємо»: Трамп пообіцяв закінчити війну в Україні «дуже швидко»

Раніше Дональд Трамп на передвиборчому заході розповів, як погрожував союзникам по НАТО «заохотити Росію» до агресії проти них, щоб змусити їх збільшити внески у колективну безпеку.

Як інформували, Верховний суд США постановив, що Дональд Трамп має право знову балотуватися в президенти. Ця постанова скасувала рішення Верховного суду Колорадо, яке позбавило Трампа такого права через причетність до штурму Капітолія.

Чергові президентські вибори у США заплановані на 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті президентські вибори в історії країни, на яких мають обрати 47-го президента США. Демократів на виборах представлятиме Джо Байден, який офіційно оголосив про намір балотуватися на другий строк у квітні 2023 року, а кандидата від Республіканської партії визначать за результатами праймеріз у липні 2024-го. Переможець попередніх виборів в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді й Південній Кароліні зазвичай виграє номінацію від партії, тому до них прикута посилена увага.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 10 Березня 2024 12:12
нам з того шо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus