USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Афганістані вбили одного з лідерів «Аль-Каїди»

26 Квітня 2011 15:28
Другий за впливовістю після Усами Бен Ладена лідер "Аль-Каїди" Абдул Гані, відомий також як Абу ГАфс Аль-Наджі, загинув під час авіаудару сил НАТО по табору угруповання в провінції Кунар.

Саме його влада Афганістану звинувачує у вбивстві низки високопосадовців країни, зокрема племінного старійшину Маліка Заріна, який допомагав президенту Хаміду Карзаю вести переговори з афганськими общинами щодо рішень для завершення війни.

Крім того, командування сил НАТО звинувачують Гані в організації нападів на іноземців, які перебувають на території Афганістану. Як повідомляють військові Заходу, Гані займався тренуванням членів "Аль-Каїди" та координував смертників.

"Абдул Гані також відповідав за координацію інших лідерів Аль-Каїди в операціях проти іноземців. Зокрема він планував операції викрадення, а також спрямування смертників проти військ і командування США," - йдеться в заяві сил альянсу в Афганістані.

Абдул Гані є громадянином Саудівської Аравії, де його теж розшукували як одного з найнебезпечніших злочинців, передає сайт "ТСН.ua".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus