USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

В акушерському відділенні Маневицької ЦРЛ цьогоріч відбулося понад 250 пологів. ФОТО

29 Квітня 2009 08:54
На ремонт акушерського відділення центральної районної лікарні, який розпочався 2007-го, а закінчився 2008-го року витратили понад 300 тисяч гривень, – розповів у коментарі ЗМІ начальник відділу охорони здоров’я РДА Анатолій Бобрицький, – інформує репортер «Волинських Новин».
За ці гроші реконструювали 16 палат, 3 родзали, операційну. Гінекологічне відділення перенесли на третій поверх, – сказав пан Бобрицький.
За три місяці 2009 року відбулося 199 пологів, – розповіли медики установи. Наразі їх уже нараховується приблизно 250.
У молоді нині не те здоров’я, що спричиняє велику кількість кесаревих розтинів, –  сказав заввідділом акушерства та гінекології Микола Павлусик. Майже 90% пологів – партнерські.
Жінці, аби народити здорову дитину треба планувати вагітність, пара повинна пройти консультування лікарів, обстеження. Важливий прийом фолієвої кислоти, яка попереджає вроджені вади у дитини, –  розповів пан Павлусик. «Є й такий момент, що в певні місяці народжуються здоровіші діти», –  додає його колега пан Бобрицький.
У акушерському відділенні є різне обладнання для малят. Серед них –  інкубатори для недоношених новонароджених, лампи для терапії, два реанімаційних столи для новонароджених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus