USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В алкоголізму скоро буде дитяче обличчя…

24 Лютого 2012 14:32
Спостерігається негативна тенденція - алкоголізм дедалі молодшає. Чиновники кажуть: у цьому провина не держави, а родини.

Про це йшлося 24 лютого під час круглого столу на тему «Роль інституту сім’ї, громади та влади у напрямку запобігання та попередження проявів алкоголізму у молодіжному середовищі».

Експерти стверджують: щороку алкоголізм в Україні молодшає. За словами першого заступника Луцького міського голови Святослава Кравчука, за останній рік ситуація із дитячим алкоголізмом на Волині змінилася, проте не кардинально.

Заступник мера підтверджує той факт, що у Луцьку є чітко визначений перелік торговельних закладів, які мають право продавати спиртне вночі. Решта «точок», як запевнив Кравчук, строго дотримуються рішення міськради і алкоголем вночі не торгують.

«Це проблема не державних органів влади, не продавців, а насамперед родини», - сказав Святослав Кравчук, коментуючи тягу підлітків до спиртного.

Натомість заступник мера додав, що вживання алкогольних напоїв популяризує реклама посеред спортивних матчів. Мовляв, під час перегляду такої пропаганди у підсвідомості закладається, що, нібито, п’ючи пиво, можна стати таким, як Кличко чи Шевченко.

Співзасновник Волинського православного братства тверезості, священик Степан Ярема розповів, що це об’єднання регулярно проводить профілактичні роботи, зустрічі із молоддю, пропагуючи здоровий спосіб життя.

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан повідомила, що нині на обліку у них перебуває більше двохсот родин, які опинилися у скрутних обставинах. У 37% із них є залежні від алкоголю.

«Коли п’є батько – це півбіди, а коли мама – це вже біда», - стверджує Ліна Галан.

А практичний психолог Волинського обласного наркодиспансеру Інна Ковальчук розповіла, що її пацієнтам важко визнати в собі хворобу. Нині на обліку у диспансері перебуває близько 14 тисяч осіб, з них понад 12 – це алкоголезалежні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
111 Показати IP 24 Лютого 2012 15:53
однозначно треба рекламу горілки і пива заборонити. а молоді безкоштовні гуртки повводити.... фантастика ((((
тенісист Показати IP 24 Лютого 2012 16:29
Поставте в кожен двір тенісні столи,балаболи,то й пить меньше стануть.
AntiUkr Показати IP 24 Лютого 2012 18:05
Навязанные идеологеммы начинают работать на отрицание. Я не Луцкий. Приходится бывать в Вашем городе по работе. Интересуюсь, что делается в регионах Украины. Общая депрессия в обществе навязана, точнее создана в первую очередь журналистами. Неуважаемые(извините, но это так) мною журналисты, прочитайте, что вы написали. Вы же пишете, вы не читаете, тем более коллег, особо из других изданий. Просмотрите свежим взглядом на свои же перлы. Вы ужаснетесь. Я резко отрицательно отношусь к государству Украина. Еще более отрицательно отношусь к националистам. Но я не смогу написать столько пакостей про Украину сколько пишете Вы. Следующий текст составлен из заголовков публикаций Волинской прессы. 40 РОКІВ ТОМУ ПАПУАСИ ПЕРЕСТАЛИ ЇСТИ ЛЮДЕЙ У західних регіонах сиріт менше, проте на Сході України частіше всиновлюють дітей, і тому НА ВОЛИНІ П'ЯТЕРО ПІДЛІТКІВ НАКЛАЛИ НА СЕБЕ РУКИ. Спілка письменників України – мертва структура. А Двоголовий монстр хоче крові. «…начало», – старт бійні дає шовініст у рясі і через це В Україні згоріла ще одна церква. Російська газова камера, сирна атака… Попереду – ще й «подвиги» у ВР в наслидок чого У Польщі є величезний масив захоронень бандерівців ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА КОЛЕДЖУ СЯДЕ НА ЛАВУ ПІДСУДНИХ ТОМУ ЩО МОЛОКОПЕРЕРОБНІ ПІДПРИЄМСТВА ВОЛИНІ ОШТРАФУВАЛИ ЗА ЦІНОВУ ЗМОВУ. ЗГВАЛТУВАЛИ НА ВЕСІЛЛІ ВНАСЛІДОК ЧОГО ГАЗОВИКИ ПРОСЯТЬ "СТУКАТИ" НА СУСІДІВ. ПІДСУМОВУЮЧИ ЗАУВАЖУ- ОДНІ У ПЕРДИВ, ІНШІ – В ОЧІКУВАННІ ... Выделено не мной.
Егор Виноградов Показати IP 24 Лютого 2012 19:41
«Це проблема не державних органів влади, не продавців, а насамперед родини», - сказав Святослав Кравчук Да нет товарыщ матрос местного разлива и твоя и твоих членов по органам некой вашей влады-самая что ни есть вина. Своей лихой деятельностью за эти годы местные рулевые срули ни то что людей довели до пянства и наркомании,но и на тот свет отправили пару миллионов.Другие их коллеги по институту просвещения коммуно-демократии в школах настойчиво учат деток,что они произошли от обезьян.Вот такая некая Макака Гибоновна Шимпанзюк и некий Орангунанг Гориллович Бубуинчук талдычат ежедневно о зверином происхождении людей.Стаду-стадные инстинкты...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus