USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В АМКУ пояснили, що годує «гробокопателів»

26 Травня 2010 08:03
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук вважає, що робота Волинської філії ДП «Охоронна археологічна служба України» інституту археології НАН України, яка проводить археологічну експертизу під час планування будівельних робіт, потребує перевірки на предмет дотримання антимонопольного законодавства. Натомість в АМКУ кажуть, що проблема – в неузгодженості норм роботи на рівні Києва.

Борис Клімчук, повідомив, що найближчим часом на сесії Волинської облради винесе питання щодо діяльності Волинської філії ДП «Охоронна археологічна служба України» інституту археології НАН України.

Він вказав, що археологи беруть надмірно високу ціну за свої послуги: «Ми винесемо інформацію на сесію по наших архітекторах, гробокопатєлях, які непомірні ціни беруть за свої погодження» - сказав він на нараді 25 травня.

При цьому Клімчук закликав АМКУ перевірити це підприємство. «Ціновики і антимонопольники, робіть по цій темі. От ви не цим займаєтесь, ви знаходите в Старій Вижві аптеку-монополіста, ще якусь біду. Там апріорі одна аптека, але чому вона монополіст, якщо вона в системі працює? Якщо показати на заході ваші антимонопольні ізиски, сказали би ну да, українці приїхали», - коментував Клімчук.

«Ваше завдання цілком конкретне – допомогти нам на сесії прийняти правильне рішення. Ви походіть зараз, подивіться по цінах. Там наскільки мені доповідали 37 молодців добрих, які гарно кормляться від тієї схеми. От так кормляться, що аж за вухами лящить, як казали у нас в університеті. То при чому тут ми, при чому бізнес, при чому тут влада?» – продовжував губернатор.

При цьому спічі губернатора представники АМКУ не були присутніми.

Коментуючи слова Клімчука, начальник Волинського відділення АМКУ Віктор Гупало зазначив, що насправді проблема ціноутворення у сфері археологічної експертизи - загальнодержавного рівня.

«В минулому році ми перші в Україні підняли питання про те, що філія на Волині, яка робить дослідження і видає довідки на археологічні розкопки чи ті всі роботи, які зв’язані з дослідженням історичних запасів в землі, користується тими будівельними нормами, де закладенні великі затрати, пов’язані з залученням транспорту. Це питання зараз знаходиться в Кабінеті Міністрів», - повідомив Гупало.

Як зазначив Гупало, вартість науково-археологічної експертизи визначається відповідно до тимчасового збірника цін на науково-проектні роботи по нерухомих пам’ятках архітектури УРСР від 24 червня 1991 року.

«Ціни цього тимчасового збірника коригуються коефіцієнтами, що встановлюються Міністерством регіонального розвитку та будівництва України, яке періодично збільшує індекси визначення кошторисної вартості проектно-вишукувальних робіт. Це призводить до безпідставного щорічного зростання вартості робіт з археологічної експертизи.
Торік наше відділення з’ясувало, що збірник не передбачає визначення вартості послуг проведення експертизи земельних ділянок, а тільки об’єктів нерухомості», - прокоментував Гупало.
За словами антимонопольника, такими ж цінами користуються в Рівному, Тернополі, Житомирі та інших містах.

Питання про вдосконалення ціноутворення піднімалося 13 травня 2010 на спільному засідання АМКУ, Президії НАН України, Держкомпідприємництва та Мінрегіонбуду України та має бути допрацьоване до 1 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
1111111 Показати IP 26 Травня 2010 09:05
Гупало - МОЛОДЕЦЬ!!! Хоч хтось, хоч трошки, в чомусь розібрався!!!!!!!
Марк Антоній Показати IP 26 Травня 2010 09:58
Чому ж тоді в Рівненській області вартість того самого обстеження сто з лишком грн а у Волинській - тисячу з лишком??????????????? ПОЯСНІТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!
майкл Показати IP 9 Червня 2010 20:11
марк антоній - ти не володієш правдивою інформацією! немає зараз таких цін!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus