USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В інтернеті працює незаконна біржа з експлуатації дитячої праці

10 Жовтня 2013 13:08
В Україні відкрилася дитяча біржа праці, на якій незаконно пропонують роботу навіть 9-річним дітям. Переважні клієнти сайту teenjobs.com.ua - діти від 12 до 16 років.

Міліція про існування такого ресурсу досі не знала. Діти хочуть працювати заради нових телефонів та модного одягу. Роботу шукають будь-яку: від прибирання до догляду за дітьми. Перераховують всі свої переваги.

«Я отримав оксфордську премію з англійської мови, і зайняв 2 місце на світовому чемпіонаті з косіки карате. Сподіваюся, я підійду вам», - пише семикласник Данило в своєму резюме, передає ТСН.

Діти готові щодня після уроків працювати по-дорослому. Від 15:00 до 22:00. Деякі батьки дітей навіть не підозрюють про ініціативи своїх самостійних чад, спокійно дають їм кишенькові гроші та вважають, що діти навчаються. Але є й батьки, які підтримують такі ініціативи своїх дітей, які мусили б після школи вчити уроки.

«Син розповів, що друг заробив за тиждень 300 гривень на роздачі листівок. Саша теж загорівся, знайшов цей сайт і показав мені. Я сумнівалася, але згадала про розмову з родичами з Німеччини. У них праця підлітків - нормальне явище. Там 14-річний хлопчина заробляє 60 євро на тиждень», - розповіла мама 12-річного працівника Людмила.

Але на сайті пропонують роботу навіть 9-річним. А це вже зовсім незаконно. Юристи шоковані існуванням такого ресурсу.

«Чому цей сайт знайшли ви, а не органи піклування? У наявності грубе порушення законодавства про працю, яке повинні розслідувати прокуратура і міліція. Ніякої інформації про творців сторіночки немає, отримати зворотній зв'язок неможливо», - обурюється керівник юридичного департаменту «HeadHunter Україна» Ганна Воєводіна.

Зауважимо, українське законодавство дозволяє працювати з 14 років та не більше 24 годин на тиждень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лева Показати IP 10 Жовтня 2013 16:53
А чому шокуватись. В Донецькій і Луганській областях вже давно хлопакі працюють в копальнях по вибутку вугілля і нехило заробляють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus