USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Луцьку відзначили День фізкультури і спорту. ФОТО

11 Вересня 2011 08:55
День фізичної культури та спорту в Луцьку відзначили легкоатлетичним пробігом, шахово-шашковим турніром, змаганнями з техніки туризму та показовими виступами гімнасток і вуличних спортсменів-екстремалів.

Вранці 10 вересня, у суботу, в центральному парку Луцька зібрались представники влади, спортсмени та їхні наставники, аби відзначити професійне свято любителів фізкультури та спорту.

«Від імені Луцького міського голови Миколи Романюка я хочу привітати усіх молодих людей, які займаються спортом. Я прекрасно розумію, що не всі ви будете великими спортсменами, олімпійськими чемпіонами, чемпіонами світу, але я абсолютно впевнений – якщо ви займатиметесь фізичною культурою і спортом, то ви виростите достойними громадянами нашої держави», – виголосив під час відкриття спортивного дійства перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.



Владці вітали не лише словами, а й грошовими преміями, грамотами та подяками Луцької міської ради. Під час урочистості за вагомий внесок у розвиток фізкультури та спорту, за високі досягнення у цій галузі свої нагороди отримало 10 людей.



Серед інших луцька мерія відзначила декана інституту фізичної культури та здоров’я Волинського національного університету імені Лесі Українки Олександра Бичука та директора Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимира Новосада.



Молодь тут же продемонструвала свої вміння – в парку вправлялись у майстерності юні гімнастки, вуличні акробати, брейк-дансери.











Опісля офіційної частини стартував легкоатлетичний пробіг, у якому взяли участь учні усіх шкіл та середньоспеціальних навчальних закладів.








Для наймолодших учасників свята організували естафету «Веселі старти». У головному парку Луцька також відбувалась першість з техніки туризму. А любителі інтелектуального спорту грали шахи і шашки у клубі «Біла тура».


Як розповів суддя змагань Володимир Теребус, у легкоатлетичному пробізі найкраще себе показали учні ЗОШ №25, гімназії №14 та школи-інтернату. Серед середньоспеціальних навчальних закладів беззаперечними лідерами виявились студенти Луцького педагогічного коледжу.

«До речі, педколедж є незмінним переможцем цих змагань ще з 1996 року. І цього разу вони знову були на висоті», – зазначив суддя.

Також Володимир Теребус розповів, що цього дня в парку відбувались не лише командні, а й індивідуальні забіги, у яких брали участь усі охочі. Вік найменшого учасника – 5 років, найстаршого – 58.

За підрахунками головного судді змагань, участь у заході взяло понад 400 людей.


Довідково:

День фізичної культури і спорту відзначається щорічно у другу суботу вересня. Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи фізкультурних і спортивних організацій та об'єднань громадян…» згідно з Указом Президента України «Про День фізкультури і спорту» від 29 червня 1994 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus