USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В одному волинському селищі бажають будуватися понад дві сотні жителів

10 Грудня 2008 19:00
У селищі Цумань Ківерцівського району основною проблемою є бажання його жителів будуватися, бо земельних ділянок у населеному пункті немає. Про це розповіла депутат селищної ради Ніна Денисюк під час особистого прийому громадян головою Волинської облдержадміністрації Миколою Романюком, – повідомляє 10 грудня репортер «Волинських Новин».
 
За словами Ніни Денисюк, у Цумані практично немає площ, на яких жителі селища могли б зводити собі будинки. Реальним прикладом цієї проблеми став власне особистий прийом громадян, під час якого кожен другий звертався із земельним питанням. І хоча навколо населеного пункту вистачає земель, місцева влада не дає дозволу на їхню приватизацію.
 
Як пояснив голова селищної ради Олександр Кобилан, ця площа є власністю сусідніх сіл – відповідно, її можна лише купити. Зокрема таким об’єктом у ближньому селі є колишній військовий аеродром, площа якого становить сорок гектарів. Якщо переговори щодо нього закінчаться невдачею, альтернативою розширення житлового масиву є знесення шістнадцяти гектарів лісових масивів.
 
Наразі у селищі нараховується 228 заяв на отримання земельних ділянок під забудову. Однак надати їх можна лише сімдесятьом. «Чергу будемо формувати за тим принципом, що земельну ділянку під забудову надаватимемо лише одну на сім’ю. Оскільки багато таких випадків, коли заяву пише мати, чоловік і дитина, яка ще і в школу не ходить», – зазначив Олександр Кобилан.
 
Микола Романюк у коментарі «ВН» сказав, що будуть працювати із навколишніми сільськими радами для розширення меж селища Цумань. «Проте є багато випадків, коли отримують ділянку та продають її вже через тиждень», – зауважив голова Волинської ОДА. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus