USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В пам’ять жертв Голодомору лучани запалили 200-кілограмову свічку.ФОТО

30 Жовтня 2008 17:15

Приблизно шістсот лучан зібралися на Замковій площі, аби вшанувати пам’ять померлих під час Голодомору 1932-1933 років. Таким чином в обласному центрі Волині відбулася акція «Незгасимо свічка», – 30 жовтня повідомив репортер «Волинських Новин».
 
Передувало акції зустріч волинян із представниками Рівненської області на кордоні двох областей. Біля пам’ятника жертв політичних репресій зібралися учні шкіл та училищ. Вогонь на свічі вагою 200 кілограмів запалив заступник голови Рівненської ОДА Степан Павлюк. Свічка відвідала 33 країни світу, а в Україні уже побувала у Київській, Житомирській та Рівненській областях. Завтра вогонь «Незгасимої свічки» доставлять до кордону з Львівською областю та передадуть її львів’янам.
 
Висота свічки – 82 сантиметри. Її виготовили бджолярі усієї України. Вона зроблена у вигляді снопу колосків, до якого тягнуться руки людей. Під час акції були присутні заступник луцького міського голови Анатолій Пархом’юк, заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук та очевидці тих часів. Пам’ять жертв Голодомору вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятника жертвам політичних репресій.
 
Пізніше представники усіх конфесій запалили лампадки від свічі, аби потім це світло встановити у храмах. Також представники районів і міст Волинської області у захисних лампадках повезуть полум’я свічки у всі куточки краю.
 
Завершилися урочистості перевезенням «Незгасимої свічки» із  Замкової площі до Луцького кафедрального Свято-Троїцького Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату. Потім в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбувся показ вистави «Прости і помилуй» за п’єсою Миколи Кузьо, присвяченої пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus