USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В селі Грицюка відкрили церкву. ФОТО

12 Липня 2010 09:17
У селі Домашів Ківерцівського району Волинської області 11 липня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудовану церкву Апостолів Петра і Павла.

Храм почали будувати ще у 2008 році. Останні роботи тривали ще за день до освяти храму.

Одним з головним меценатів стала родина голови облради Анатолія Грицюка, який народився в Домашеві. Тут і досі живе його батько.



На освячення храму керівник «волинського парламенту» прийшов разом зі своїм батьком, трьома дочками, зятями та внуками.

На свято зібралися не лише кілька десятків селян, яких у Домашеві загалом близько трьохсот, а й гості з сусідніх районів.

Усі дороги до церкви були заставленні автомобілями.

За словами Анатолія Грицюка на свято прибуло також більше 20 меценатів, які допомагали зводити церкву. Кількість затрачених коштів для зведення церкви кажуть, що не підраховували.



Серед гостей помітили і луцького міського голову Богдана Шибу у його фірмовій білій вишиванці

Петро Семерей, директор підприємства «Промбуд-5», яке частково займалося будівництвом церкви розповідає, що над зведенням храму працювали впродовж останніх двох тижнів перед освяченням - зранку до дев’ятої години вечора.

За словами Грицюка до кінця року він разом з допомогою громади та меценатів планує завершити обладнання іконостасу та внутрішні роботи. Розписувати церкву будуть в наступному році.

Раніше селяни ходили до церкви в сусіднє село Журавичі за шість кілометрів. Кажуть, що для старших людей, яких у селі чимало, це було проблемою.

Освячувати храм прибув архієпископ Михаїл.



Не зважаючи на спеку та духоту всередині церкви, під час церемонії приміщення храму було повне людей.


Настоятель храму отець Сергій, який до того служив на Миколаївщині, сподівається, що незабаром разом з родиною переїде і оселиться у Домашеві, аби бути завжди на своїй парафії.



Анатолій Грицюк розповів, що окрім дообладнання храму у селі до нового року закінчать проводити газ і облаштують частину дороги, «аби ті, хто в минулому залишив село, поїхали в міста знову вернулися до батьківських хат».





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus