USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

В Україні 175 тисяч астматиків

29 Квітня 2011 14:26
Щороку в Україні зростає кількість хворих, у яких виявили бронхіальну астму. Лікарі пульмонологи кажуть, що це добре.

Про це повідомили на круглому столі, присвяченому Всесвітньому дню астми, який припадає на 4 травня, пише "Gazeta.ua".

"Чим більше ми виявляємо астматиків, тим краще. Це означає, що вдалося діагностувати хворобу на ранній стадії. Її буде легше і дешевше для пацієнта лікувати", - сказала Людмила Яшина, завідуюча відділом діагностики, терапії і клінічної фармакології захворювань легких Національного інституту фтизіатрії і пульмонології.

Зараз в Україні, за офіційними даними, на астму хворіє 175 тисяч людей. Астму все частіше виявляють у людей після 60 років.

"У 85% причиною хвороби є алергени, хімічні та біологічні добавки, різні стимулятори. Можна сказати, що це розплата за прогрес. Чим далі йде цивілізація, тим зростає кількість астматиків", - наголосив Юрій Фещенко, головний позаштатний пульмонолог і фтизіатр МОЗ України.

"Астма прогресує у регіонах із забрудненою екологією. Так, у Дніпропетровській, Донецькій, Луганській та Запорізькій областях протягом року на душу населення, в тому числі й малюків, у повітря викидається приблизно 380 тон шкідливих речовин", - зауважив він.

До астми схильні люди з зайвою вагою, курці. Хвороба також передається генетично. Наразі в Україні доступні всі методи діагностики та лікування астми, які відомі у світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus