USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні презентували нову 100-доларову банкноту. ФОТО

22 Квітня 2010 09:52
100-доларові банкноти нового зразка мають три ефективні елементи захисту, застосовані в купюрах старого зразка: водяний знак у вигляді портрета Бенджаміна Франкліна, захисну нитку та цифру 100, що змінює колір
В Україні відбулася презентація 100-доларової банкноти нового зразка, передає ТСН.
Оновлена 100-доларова банкнота, поряд із ефективними засобами захисту, які використані в старих купюрах, має два нові вдосконалені елементи захисту: тривимірну захисну стрічку та дзвоник у чорнильниці.
Синя тривимірна захисна стрічка на лицьовій стороні 100-доларової банкноти містить зображення дзвоників та цифр 100, що рухаються, перетворюючись з одного на інше при нахилянні банкноти. Дзвоник у чорнильниці на лицьовій стороні банкноти - ще один новий елемент захисту. Якщо нахиляти банкноту, то дзвоник змінює колір із мідного на зелений, при цьому виникає ефект його появи та зникання на тлі чорнильниці мідного кольору.
100-доларові банкноти нового зразка мають три ефективні елементи захисту, застосовані в купюрах старого зразка: водяний знак у вигляді портрета Бенджаміна Франкліна, захисну нитку та цифру 100, що змінює колір.

На новій 100-допаровій банкноті також зображено американські символи свободи, а саме: цитати з Декларації незалежності та перо, яким підписали цей історичний документ. Обидва символи розміщено праворуч від портрета на лицьовій стороні банкноти.
На звороті банкноти можна побачити віньєтку із зображенням задньої частини будівлі Індепенденс-Холу. Віньєтку на звороті банкноти та портрет на її лицьовій стороні було збільшено, а овал, який раніше оточував обидва зображення, - усунуто.
Нову 100-доларову банкноту буде введено в обіг 10 лютого 2011 року.
Зазначимо, церемонія презентації нової купюри стане першим етапом програми по навчанню населення тому, як відрізнити справжні сто доларів від підроблених.
"Стодоларова купюра - це купюра найвищої вартості, що знаходиться у вільному обігу, і вона ходить по всьому світу. Інформування населення є важливим компонентом урядової програми зміни дизайну грошей, оскільки добре інформоване населення - головний і найкращий спосіб боротьби проти підробки", - повідомляє Министерство фынансыв США.
Нагадаємо, сто доларів США - найбільший за номіналом федеральний резервний квиток США з 1969 року. В даний час в обігу перебувають квитки серій 1996-2003A. На лицьовій стороні зображений Бенджамін Франклін, на зворотному - Індепенденс-хол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лєна Показати IP 22 Квітня 2010 13:24
краще б мені презентували 100-доларову банкноту, а не в Україні...)
вася до Лєна Показати IP 22 Квітня 2010 13:48
иди работай

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus