USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україну вже завезли «сині» долари. ФОТО

16 Жовтня 2013 14:00
В Україну привезли першу партію стодоларових банкнот нового зразка. Нова банкнота вже продається - повідомляють «Вести».

«Ці долари можна назвати раритетними, оскільки гроші потрапили до нас раніше, ніж в інші країни СНД і Балтії. Навіть у Росії побачать нові бакси тільки в понеділок, а у нас вже сьогодні - завтра блакитні купюри відправляться в регіони. Скільки завезли нової валюти - комерційна таємниця. Можу сказати, що в деяких відділеннях Києва їх вже почали продавати населенню, зрозуміло, за тим же курсом, що і банкноти старого зразка», - розповів заступник голови правління банку «Фінанси та кредит» Ігор Львов.

В обмінних пунктах розповіли, що отримали інструкції із зображенням купюри.
ЧИТАТИ ЩЕ: НОВА 100-ДОЛАРОВА КУПЮРА ЗМІНЮЄ КОЛІР. ФОТО
Нагадаємо, що в США нові купюри надійшли в грошовий обіг 8 жовтня 2013. Представник Міністерства фінансів країни Ентоні Коулі заявив, що всього їх буде випущено 2,5 млрд штук. Левову частку цього тиражу американська влада збираються експортувати за кордон: згідно з підрахунками Федеральної резервної системи, зі Штатів має бути вивезено від 50% до 75% нових стодоларових банкнот.

Нова банкнота отримала додатковий захист, включаючи тривимірну захисну синю стрічку. Повертаючи її , можна буде побачити, як зображені на ній дзвіночки змінюються на цифру 100. При цьому стрічка вплетена в папір, а не надрукована на ній. Асигнація також забезпечена ще однієї захисною ниткою і додатковими водяними знаками

Саме міркування безпеки і змусили змінити вигляд стодоларових купюр. Бакси продовжують активно підробляти по всьому світу. Американці запевняють, що переважна більшість фальшивок виготовляється за океаном, і лідером по цій частині є Північна Корея, де підробка їх валюти поставлена практично на потік. Найактивніше корейські умільці підробляють саме купюри із зображенням Бенджаміна Франкліна.
На фото: співставлення купюр старого та нового зразка






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus