USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В уряді подумають, як уникнути страйку луцьких тролейбусників

8 Травня 2009 11:57
Наступного вівторка, 12 травня, в уряді приймуть луцьку делегацію для вивчення питання погашення заборгованості по субвенціях на пільгові перевезення громадян. Відповідне доручення під час селекторної наради на прохання глави ОДА Миколи Романюка зробила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Волинський губернатор попросив Тимошенко прийняти у вівторок, 12 травня, делегацію з Луцька задля вирішення проблем підприємства електротранспорту. «У нас – передстрайкова ситуація», – зізнався пан Романюк.
Довідково:
Ситуацію, що склалася на Луцькому підприємстві електротранспорту, розглянуть на найближчому засіданні виконавчого комітету міської ради, що відбудеться у четвер, 14 травня.
Директор підприємства електротранспорту Іван Кубіцький підтвердив, що на підприємстві – справді передстрайковий стан, адже створився борг по зарплатні працівникам, який сягнув 1 мільйона 684 тисячі гривень (люди не повністю отримали зароблене ще за лютий).
Такий борг утворився в основному через те, що підприємство постійно недоотримує дотації на покриття затрат із перевезення пільгових категорій населення з державного бюджету. Тільки цьогорічі, з урахуванням рівномірного розподілу субвенції по місяцях, недоотримано 1 мільйон 815 тисяч гривень, борги минулих років – іще 217 тисяч.
«Очевидно, що підприємство не мало б існуючих проблем, якби вчасно отримувало дотації. У ситуації ж, що склалася, необхідний комплексний аналіз стану справ, який дасть змогу зменшити збитки від перевезень пільговиків. Можливо, доведеться навіть вводити якісь обмеження щодо пільгового проїзду окремих категорій – по днях або годинах. Принаймні, це ліпше, ніж подальше нарощування боргів і невихід тролейбусів на маршрути», – наголосила Лариса Соколовська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus