USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Вагітність дала сил пережити смерть чоловіка»: історія вдови загиблого бійця з Волині, яка сама виховує чотирьох дітей

12 Лютого 2024 21:16
Наталія Циба з Володимира четверту дитину народила вже після загибелі чоловіка-військовослужбовця. 35-річний Сергій Циба загинув торік 21 червня на Харківщині.

Жінка розповіла Суспільному: її коханий загинув у ніч, коли вона була якраз в дорозі до нього – їхала на зустріч. Тоді Наталія була на восьмому тижні вагітності.

«Всю цю вагітність пронесла сама з дітками тільки. Так і почалося нове життя, де все перевернулося. Але вагітність давала мені сили – сили пережити смерть чоловіка», – зізнається жінка.

Перша прогулянка Наталії Циби з новонародженим сином – до Стели загиблих Героїв у Володимирі, де серед світлин — фото його тата Сергія Циби. Хлопчик дуже схожий на батька.
«Хочу показати татові синочка, а синочку – тата. Бо ж на могилу поки поїхати не можемо – чоловік похований на Вінниччині. Найбільше болить те, що син тата не побачить, лиш на фотографіях, – каже Наталія.

Читати ще: «Я його сильно любила і люблю», – вдова полеглого танкіста з Волині

Сергій Циба служив штаб-сержантом за контрактом у 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. У перші дні повномасштабної війни спершу був у Житомирській області, потім його відправили на передову.
З чоловіком Сергієм Наталія прожила у шлюбі понад п’ять років. Розповідає: разом виховували трьох дітей: 13-річну Тетяну й 11-річного Михайла від першого шлюбу Наталії, спільну доньку – трирічну Анну та очікували народження четвертого малюка.
«У двох старших діток тато загинув рік тому – на війні в Харківській області. І через пів року рівно загинув мій другий чоловік, теж у Харкові. Тільки він трагічно загинув: повертався із завдання і потрапив у ДТП», – розповідає вдова.

Четвертий малюк народився 25 січня з вагою 4710 г та зростом 60 см. Народження сина батько через трагічну загибель не дочекався, каже Наталія, але встиг за життя обрати йому ім’я. Назвали сина Миколкою.
Наталія Циба залишилася з чотирма дітьми сама. Зараз, каже, заради них знаходить у собі сили жити далі.

«Діти дають сенс життя та допомагають – і психологічно, і фізично. Бо самій упоратися зі всім дуже важко. Діти – це єдина підтримка в мене. Розумію, що треба триматися, бо самій їх доведеться ставити на ноги», – каже вдова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus