USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Вагітність і коронавірус: як на Волині працюватимуть пологові будинки

3 Квітня 2020 10:59
Міністерство охорони здоров’я України розробило рекомендації щодо лікування та розміщення вагітних у лікувальних закладах на період епідемії COVID-19. Відповідно до них, пологові будинки мають розділити на «червоні» та «зелені», аби запобігти поширенню вірусу.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 1 квітня озвучив рекомендації, які були надіслані у регіони, передає телеканал «Аверс». Кожна область має визначити лікарні, які будуть приймати вагітних жінок, хворих на коронавірус.

«На сьогодні в кожному пологовому будинку передбачені ізолятори, які приймають хворих з інфекційною хворобою, – зазначив Віктор Ляшко. – Будуть «зелені» і «червоні» зони. У «зелені» заклади не повинні потрапляти хворі з коронавірусною хворобою, на надання медичної допомоги таким пацієнтам будуть зосереджені «червоні» заклади».

Читати ще: В Івано-Франківську померла ще одна породілля: є підозра на коронавірус

На Волині уже визначилися з такими закладами. За інформацією очільниці Волинського обласного перинатального центру Ірини Горавської, їхня установа прийматиме тільки здорових жінок, а Луцький пологовий будинок – хворих.
«Наразі визначеним закладом для обслуговування жінок з коронавірусною інфекцію або з підозрою на це захворювання є міський пологовий будинок, – зауважила вона. – Наш заклад буде обслуговувати жінок, які є абсолютно здорові: вагітні, роділлі і породіллі, а також гінекологічні жінки в ургентних станах. Планових операцій ми наразі не проводимо».

Читайте ще: Волинські медики – вагітним: «Не панікуйте і залишайтеся вдома»

У разі, якщо все ж таки породілля буде інфікована коронавірусом і її не зможуть перевести в «червоний» заклад, то для таких випадків у перинатальному центрі є два надсучасні бокси з апаратами штучної вентиляції легенів.

«На першому місці – безпека наших пацієнтів. Тому в закладі створені всі умови, щоби ніяким чином жінки одна від одної не могли отримати якісь інфікування. Всі жінки без винятку знаходяться в окремих приміщеннях, мають окремі санітарні кімнати і не спілкуються одна з одною. Медичний персонал також має увесь можливий захист», – запевнила Ірина Горавська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Незнайко Показати IP 6 Квітня 2020 17:19
"Медичний персонал також має увесь можливий захист" Можливий і необхідний - різні поняття...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus