USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вагнерівці прагнули вбити Зеленського і Шмигаля, – радник міністра оборони

26 Березня 2022 07:44
Бойовики російської приватної військової компанії "Вагнера" планували замах на Президента України Володимира Зеленського і Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Про це в інтерв'ю CNN розповів радник Міністра оборони України Маркіян Лубківський, пише УНІАН.

"Вони хотіли вбити керівництво України: нашого Президента і Прем'єр-міністра. Це було метою, деяких з них безуспішно відправили в Україну", – сказав Лубківський і додав, що всі докази надано Міжнародному суду.

Радник міністра оборони зауважив, що українська розвідка відстежувала бойовиків в Україні та за її межами, кілька з них були ліквідовані всередині країни.

Раніше радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк розповів, що Володимир Зеленський пережив вже більш як десять спроб замахів на його життя.

Читати ще: За тиждень було мінімум три спроби замаху на Зеленського, – The Times

За даними української розвідки, 20 березня в Україну почали прибувати чергові групи бойовиків, пов'язані з наближеним до Путіна російським пропагандистом і власником ПВК "Ліга" (Вагнер) Євгеном Пригожиним. Основне завдання злочинців – ліквідація вищого військово-політичного керівництва України.

У ГУР МОУ нагадували, що ПВК "Вагнер" – російська військова структура, яка комплектується найманцями. Незалежна місія під егідою Ради ООН встановила, що дії ПВК "Вагнер" кваліфікуються як військові злочини або злочини проти людяності.

Нагадаємо, в Ужгороді затримали диверсійну групу, що готувала замах на Зеленського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus