USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Вагнерівці приєднаються до армії Білорусі на кордонах НАТО, – розвідка Британії

11 Серпня 2023 12:50
Найманці групи ПВК «Вагнер» інструктуватимуть частину білоруської армії, яка проведе навчання біля країн НАТО.

Про це йдеться у новому звіті Міноборони Британії.

Як зазначають британські розвідники, 6-та окрема гвардійська механізована бригада (6 ОГМБ) проведе навчання в районі Гродно на північному заході Білорусі, що неподалік польсько-литовського кордону. Зокрема, навчання спрямовані на те, щоб проаналізувати дії російських військових в Україні.

Читати ще: У Білорусі будують новий табір для «вагнерівців», – ЦНС

«Існує реальна можливість того, що до білоруських військ приєднається невелика кількість радників групи «Вагнер» як інструкторів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у зведенні йдеться, що навчання, найімовірніше, є частиною звичайного навчального циклу білоруських військових.

«Однак Росія майже, напевно, прагне позиціонувати білоруські сили як ті, що виступають проти НАТО», – зазначили у розвідці.

Нагадаємо, з території Білорусі не зафіксовано виведення «вагнерівців» назад до Росії та переміщення великих колон угруповання всередині республіки.

Напередодні бойовики терористичного угруповання «Вагнер» імітували прибуття до району автодорожнього пункту пропуску Піщатка у Берестейській області Білорусі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus