USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Вагнерівці» скоювали військові злочини у Лівії, – звіт ООН

5 Жовтня 2021 11:24
Всі сторони збройного конфлікту в Лівії, у тому числі російські найманці з ПВК «Вагнера», вчинили низку порушень прав людини, деякі з них можуть кваліфікуватися як військові злочини або злочини проти людяності.

Такі висновки зробила незалежна місія, яка була направлена до Лівії під егідою ради ООН з прав людини, повідомляє Суспільне з посиланням на Reuters.

«Розслідування показало, що кілька сторін конфлікту порушили (міжнародне гуманітарне право) і потенційно вчинили військові злочини», – йдеться у звіті місії ООН з встановлення фактів під керівництвом Мохамеда Ауджара.

У звіті також звинувачують найманців із російської так званої «приватної військової компанії» «Вагнера» у розстрілі ув’язнених.

«Отже, є достатні підстави вважати, що учасники «Вагнера», можливо, вчинили військові незаконні вбивства», – йдеться у повідомленні.

У ньому також йдеться, що персонал «Вагнера» ​​залишив комп’ютерний планшет із картою, на якій показано місце розташування мін біля цивільних будівель, у районах, покинутих відступаючими силами. Зазначається, що міни, переважно російського виробництва, вбивали та калічили цивільних, які поверталися до своїх будинків.

У 2019 році газета The New York Times повідомила, що Росія відправила до Лівії 200 найманців з ПВК «Вагнера», серед яких були снайпери. Бойовики нібито виступили на стороні генерала Халіфи Хафтара.

Як зазначає Радіо Свобода, доповідь місії представлять 7 жовтня у Женеві, про її основний зміст стало відомо сьогодні. Автори склали також список осіб, які можуть бути притягнуті до відповідальності за скоєні злочини, він, однак, поки залишається засекреченим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus