USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Британська розвідка відзначила все більшу легітимізацію ПВК «Вагнер», яка стала ключовою у війні

20 Січня 2023 13:51
Британська розвідка стверджує, що приватна військова компанія «Вагнер» має у підпорядкуванні до 50 тисяч бойовиків, задіяних у війні в Україні, і таким чином вона стала ключовим компонентом військової кампанії РФ.

Як пише «Європейська правда», про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії.

Британська розвідка звертає увагу на те, що останнім часом ПВК «Вагнер», яка раніше перебувала «в тіні», дедалі більше виходить у публічний простір.

Так, 27 грудня 2022 року в російському Єдиному державному реєстрі з’явилася інформація про те, що група «Вагнер» офіційно зареєструвалася як юридична особа. Основним видом діяльності група оголосила «консультування з питань управління»; жодної згадки про бойові послуги не було.

«Наразі не зрозуміло, якою мірою «Центр ПВК Вагнера» буде використовуватися для управління воєнізованою діяльністю «Вагнера». Приватні військові компанії (ПВК) залишаються в Росії поза законом, незважаючи на тривалі дискусії про реформування законодавства», – йдеться в огляді.

Зазначається, що власник «Вагнера» Євгеній Пригожин, ймовірно, частково фінансував організацію за рахунок завищених державних контрактів, укладених з іншими його компаніями.

«Реєстрація продовжує напрочуд швидкий розвиток публічного профілю традиційно непрозорої групи. Пригожин визнав, що заснував «Вагнера» лише у вересні 2022 року; у жовтні 2022 року вона відкрила глянцеву штаб-квартиру в Санкт-Петербурзі», – йдеться в огляді.

«Вагнер» майже напевно зараз командує до 50 000 бойовиків в Україні і став ключовим компонентом української кампанії. Реєстрація, ймовірно, має на меті максимізувати комерційну вигоду Пригожина і надалі легітимізувати організацію, яка набуває все більшого розголосу», – стверджує британська розвідка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus