USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Вакансій вдвічі менше, ніж безробітних: яка ситуація на ринку праці Волині

6 Лютого 2023 22:36
У перший місяць нового року на обліку в обласному центрі зайнятості було 5 183 безробітних. Вакансій, які запропонували роботодавці, майже вдвічі менше – 2 430.

Про це розповіла Суспільному директорка центру зайнятості Алла Куцин.

У січні нову роботу на Волині отримали 316 людей. Торік за цей же період вдалося працевлаштувати 423 людини.

Серед професій, які у січні 2023 року мали попит, очільниця служби виділила водіїв, кухарів, продавців, швачок, касирів та бухгалтерів. Щодо професійного складу безробітних, то найбільше на обліку в службі зайнятості області перебуває працівників сфери торгівлі та послуг. Потому йдуть законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери-управителі. Трійку лідерів замикають представники найпростіших професій.

Читати ще: В Україні запрацював «Єдиний портал вакансій»

Найменше в службі зайнятості на обліку кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства – лише 30 осіб.

Упродовж 2022 року 4 428 роботодавців шукали працівників за сприяння Волинського обласного центру зайнятості. До загальної бази вакансій вони заявили про наявність 16 635 вакансій. Нову роботу отримали 11 377 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ABC Показати IP 7 Лютого 2023 04:16
Дякуємо ЗЕ за такий стан речей. Всі ці безробітні могли би поїхати працювати за кордон і пересилати додому валюту. Але завдяки нашому "мудрому" керівництву тепер змушені сидіти вдома і отримувати виплати по безробіттю із бюджету. Тобто гроші, які могли би іти на потреби армії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus