USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Вакарчук, Філарет і Жадан написали листа Порошенку

15 Грудня 2016 08:29
Громадські та релігійні діячі України написали листа президенту Петру Порошенку з пропозицією створення антикорупційних судів.

Увечері 13 грудня 2016 року український співак Святослав Вакарчук зустрівся з Президентом України Петром Порошенком та передав лист про необхідність створення системи антикорупційних судів. Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Лист підписали: Верховний архієпископ Києво-Галицький, Глава УГКЦ Святослав, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, актриса Ада Роговцева, лідер групи “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук, письменник Сергій Жадан.

“Ми, підписанти цього листа, наполягаємо на терміновому створенні повноцінної системи незалежних антикорупційних судів, а не тільки Вищого антикорупційного суду, як це передбачено Законом України”, – йдеться в листі.

Автори впевнені, що будь-які антикорупційні ініціативи нічого не значать, якщо їх не підкріплювати реальними діями. Тому кінцеві результати боротьби з корупцією залежать від роботи нереформованих судів і суддів. При цьому оновлення судів гальмується через відсутність політичної волі у керівництва країни.

У листі активісти пропонують створити спеціальну конкурсну комісію, яка буде підбирати кандидатів на посади антикорупційних суддів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ВВ Показати IP 15 Грудня 2016 09:14
Найкращий суддя - це народ. Хай проводять онлайн сам процес. Щоб всі бачили. Щось типу цього)
Василь Михайлович Показати IP 15 Грудня 2016 09:14
Пропозицію створення антикорупційних судів,яку запропонували - Петро відхилить. Тільки дурень може пиляти гілку на якій сидить ...! Він думає в першу чергу про себе, а не про Україну .
а Показати IP 15 Грудня 2016 09:57
Що подзвонити слабо а не грати па ПІАР
Анонім Показати IP 15 Грудня 2016 11:11
та в тому гондурасі хоч які суди створюй - жодного толку не буде поки судді будуть призначатись президентом. тільки вибори суддів , голів держадміністрацій, зняття недоторканості ЗІ ВСІХ посадовців , можливість відкликання депутатів може надати поштовх до демократичного розвитку суспільства.
Пасажир до Анонім Показати IP 15 Грудня 2016 14:25
Не треба наговорювати на гарну країну - Гондурас)) А взагалі - держава проти корупції це теж саме, що рок проти наркотиків, а бджоли проти меду!
Андрей П. Показати IP 16 Грудня 2016 08:14
Действительно, не молиться же им))) борьба с коррупцией это такое духовное дело, что кроме него не нашлось другой молитвы, кроме батюшке Петру. В рай царедворцев пустить - однозначно!
Орест Показати IP 16 Грудня 2016 11:00
Я ось читаю та дивлюсь на цей лист і думаю - пли каву з коньяком, і вирішили на писати такий лист) А чого б і ні? Піар та нові люди для розкрадання коштів з України.
Іван Іванович Показати IP 16 Грудня 2016 13:26
А який толк з тих суддів буде, вже створили антикорупційне бюро і таке ін., але чомусь Україна, офіційно визнана найкорумпованішою країною Європи, так само буде із цими, створять ще один, підконтрольний президенту, розсадник корупції, тільки в мега великих розмірах. А пан-отці, краще б, займались своїми прямими обов'язками - молитвою, і краще проти корупції, а не піаром і популізмом.
Касабланка Показати IP 16 Грудня 2016 13:33
Погоджусь із вищенаписаним. Гарний піар хід на ідеї, котра є просто не можливою до виконання у нашій країні. І сказати - сказали (так, щоб народ почув), і владу з місця ні на грам не зсунули.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus