USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

«Валентинка»-2010 пахне «діором», або Де шукати подарунки у Луцьку

9 Лютого 2010 13:38
Власники крамниць вже не перший рік в один голос запевняють, що очікують напередодні дня святого Валентина пожвавлення у своїх крамницях. І це попри те, що частина українців вважає це свято дещо штучним і нав’язаним чи то Заходом чи маркетологами.
Згідно з одним із опитувань Інституту імені Разумкова, 14 лютого мають намір відзначати 42% українців. І це насамперед  люди віком до 30 років. А яке свято без подарунка?
«ВН» за тиждень до свята влаштували передсвятковий шопінг і пересвідчилися – вибрати подарунок закоханим неважко. Треба лиш фантазію  і знайти гроші
Найкращі друзі дівчат
Те ж згадане вище опитування засвідчило, що кожен четвертий із закоханих хотів би отримати у подарунок ювелірну прикрасу.

Директор ювелірного супермаркету «Укр. Ювелір» Сергій Андрусік запевнив, що попри усталену думку про те, що на Валентинів день ювелірні прикраси зазвичай купують чоловіки, напередодні 14 лютого до них у крамницю заходить і багато жінок. Вони часто купують своїм половинкам чоловічі персні (печатки).
А директор ювелірного магазину «Діамант» Володимир Рак розповідає, що молоді люди найчастіше викладають у них не більше 500 грн.
Але навіть напередодні 14 лютого ювеліри запроваджують спеціальні знижки. В «Укр. ювелірі» саме до цього свята пропонується знижка 14% постійним клієнтам і 7% - на першу покупку.
Сергій Андрусік стверджує, що перед 14 лютого у них найбільшим попитом користуються каблучки, сережки, підвіски у вигляді сердечок чи їх поєднання. «Золотий ланцюжок можна придбати за ціною від 300 грн, така ж мінімальна ціна сережок і каблучок», - розповідає він.
В магазині «Діамант» діє знижка 5-10% на всі вироби. «Перед святом закоханих ми також сподіваємося на пожвавлення. Гарний і масивний золотий ланцюжок у нас коштує 2-3 тисячі, каблучки від 300 грн. Не так давно увійшло в моду біле золото, а за ним – і срібло. «Срібну підвіску у «Діаманті» можна придбати за 60 грн., золоту  – від 200 грн», - розповів Володимир Рак.
Директор ювелірного супермаркету «Діамант» Анатолій Сергієнко каже, що золоту підвіску з напівдорогоцінним камінчиком у них можна придбати за 150 грн. Мають попит напередодні зимового свята кохання каблучки з рубіном, який  вважають каменем  пристрасті чи з гранатом - символом вірності. Їх можна купити за ціною від 900 грн. А от золоті сережки  з рубіном і діамантами коштують  8 500 грн.
Звісно, вибір коштовностей – справа непроста. Адже закоханий юнак чи юнка можуть, м’яко кажучи, не вгадати смаки своїх «половинок»… Тому, непоганою альтернативою золота-срібла стане подарункова картка з ювелірного магазину. Її луцькі маркети пропонують купити на суму 100 і 250 грн.
Парфумерія і косметика: традиційно але безпрограшно
При всій традиційності парфуму як подарунка є не менш традиційна небезпека – не вгодити з ароматом. В такий конфуз може статися навіть із закоханими, адже вибираєш запах, який подобається тобі самому.
 

Директор луцького магазину парфумерії та косметики ST Parfums Анна Лещишина, каже, що чоловіки і юнаки не бояться ризикувати. В магазині навіть є спеціальні тестери, а досвідчені продавці-консультанти підберуть той аромат, який приблизно описує клієнт.
А 11-14 лютого в ST Parfums діятимуть святкові знижки (5%). Вони додаватимуться до знижок, що мають власники дисконтної картки відвідувачів магазину.
Директор салону-магазину «Бігуді» Тетяна Андріященко радила звернути увагу на подарункові сертифікати, бо часто молоді люди вагаються у виборі подарунка. Сертифікати номіналом 150, 250, 350, 500 і 1000 грн.
В магазинах мережі «ДЦ» крім туалетних і парфумованих вод відомих брендів (ціна від 50 до 1 000 грн) до Дня святого Валентина запропонують «пухкеньку фішку» - м`які іграшки у формі сердечка. Ціна такого щастя  - від 50 до 200 грн.
Керуюча магазину «ДЦ» на Градному Узвозі у Луцьку Світлана Пилипюк звернула увагу й на готові косметичні набори, а також листівки ручної роботи із символікою свята (25 грн). Відвідувачам магазину пообіцяла пані Світлана й передсвяткові акції.
«Валентинка» з натяком…
Який подарунок може натякнути на те, що платонічну частину ваших стосунків завершено і ви прагнете чогось більшого? На думку багатьох це - елегантна білизна. Якщо не впевнені у розмірах, підгляньте або розпитайте в подружок J.
У магазині жіночого одягу і білизни «Мева» що на Кривому Валу у Луцьку показали цілу колекцію на святкову тематику: жіночі трусики із аплікацією зі стразів на тему купідончиків, царівни-жабки, сердечок. Ціна такого «відвертого натяку» - 40 грн (у фірмовій упаковці!). Комплект якісної  білизни червоного кольору відомого польського виробника вартує 165 грн., а комплект футболка+труси – 60 грн. Запропонують тут і сукні, сарафани, блузки і спідниці.
Охочим рекомендуємо завітати в секс-шоп «Казанова». Попри те, що магазини такого ґатунку у нас асоціюються зазвичай із всілякими «примочками» та приладдям для любощів, в «Казанові», що на Огієнка, 20, вам запропонують і вишукану білизну.
Вечір, кава, свічка на столі
Цього року Валентинів день припав на неділю. Тож вранці можна подарувати свою «валентинку» коханому чи коханій, а увечері запросити її  на побачення до ресторану чи кав`ярні.

В дартс-кафе «Таксі» 14 лютого відбудеться тематична святкова вечірка. У відповідно стилізованій залі можна буде переглянути програму із сучасними і східними танцями, виступ Адама Горбатюка, старого складу команди КВК «Позитивні віруси». Будуть, звісно, й конкурси, розваги, призи. А закохані пари можуть замовити бенкетку. Вхід у «Таксі» – 10 грн.
Святкову програму мають й ресторани «ПІКНІК» і «ПЕЧЕРА». Директор ресторану «Печера» Ольга Кінах запевнила, що закоханим у них не буде нудно. «Атмосфера у нас завжди романтична, а вхід – безкоштовний. А ще у цей день ми пропонуємо відвідувачам торт на честь 2-річчя нашого ресторану», - каже директор.
«Якісна жива музика – особливість нашої розважальної програми 14 лютого. У ній також будуть конкурси і сюрпризи для наших відвідувачів», - розповіла директор ресторану «Пікнік» Євгенія Бухаріна.
Кав’ярня «Кава-клуб» здавна має реноме місця зустрічі закоханих. Та й інтер’єр сприяє усамітненню за столиком зі свічкою. Кава чай, тортики, тістечка, десерти, млинці, різноманітні напої – все для тепла і романтики, обіцяють у кав’ярні…
А у програмі святкового вечора ресторану «Білий рояль», який обіцяють відповідно й прикрасити, – східні танці, виступи жонглерів і фокусників та «валентинки» у подарунок.
Квіти – незмінна романтика
Квіти – невід`ємна частина будь-якого свята. Незмінний символ закоханих - червона троянда. Але смаки людей змінюються і сьогодні весняні нарциси та тюльпани, іриси та мімози теж здатні підкреслити почуття.

Власниця квіткової крамнички «Бізнес-букет» Юлія Шаульська впевнена, що найважливіше, аби букет дарували з любов`ю і повагою. У магазині в доповнення до квітки пропонують сердечко – оксамитове, плюшеве, ажурне, вив`язане гачком, а також валентинку – листівку ручної роботи. Доповненням до флористичного подарунку може бути й сіре плюшеве ведмежа у светрику із сердечком.
Ціни на квіти в переддень свята у «Бізнес-букеті» обіцяють не підвищувати. Букет із кількох тюльпанів вартуватиме 30-40 грн, дуже популярна нині орхідея – 25 грн, композиція із орхідеї, троянд, хіперікуму і гіпсофіли, які ростуть із сентиментальної лійки – від 30 грн. Завжди доречним буде живий вазон строкатих примулок,  бузкових ірисів, малинових цикламенів.
Читаємо і кохаємось
Ще один подарунок із рубрики «дешево і сердито» - книга. В книгарні «Знання» перед святом очікують збільшення попиту на серії любовних романів Катерини Вільмонт, Галини Щербакової та Тетяни Луганцевої.
Доречними будуть й романи класика сучасної української «душевної» прози Марії Матіос - «Солодка Даруся», «Москалиця», «Щоденник страченої», «Майже ніколи не навпаки». Сьогодні продавці книг радять і Лесю Романчук («Місто карликів», «Чотири дороги за обрій», «Не залишай мене»), і Януша Вишневського «Коханка».
В «Знанні» кажуть, що мають попит збірки афоризмів чи віршів кишенькового формату – їх зручно читати у транспорті чи на парах. Шукачам такого чтива стануть в нагоді «Улюблені афоризми для розуму і серця» та «Улюблені вірші про кохання».
Якщо ж ваші стосунки «не надто» - спробуйте скористатися святом і вирівняти їх за допомогою книг із практичної психології (Джон Грей - «Чоловіки з Марсу, жінки з Венери», Річард Бах, Ошо).
Чашка і подушка – найкраща подружка
Звісно, усі ми хочемо подарунків оригінальних .Таких, щоб і подих перехопило від несподіванки, і довго запам`ятався дарунок коханої людини. А в магазині фототехніки та аксесуарів «ProFotoЦЕНТР», що у приміщенні бібліотеки для юнацтва, кажуть, що їхні подарунки ще й веселі та дотепні.

Тут на спецзамовлення виготовлять комплект «закоханих» чашок. Такий посуд мало того, що прикрашений вашим фото та зображенням коханої людини, то ще й за формою такий, що кружки зливаються воєдино, ніби символізуючи як ви доповнюєте одне одного. Ціна такого щастя «два в одному» - 75 грн.
Стільки ж вартуватиме подушечка для закоханих у формі сердечка, на яку нанесуть надане вами фото. Варіанти різні – від простого портрету до еротичної фотосесії.
Простіші варіанти фотоприкольних «валентинок» - пазл, зібравши який, отримаєте знову ж таки надане вами фотозображення, або ж килимок для комп`ютерної мишки. Такі подарунки обійдуться в 45 грн.
***
До 14 лютого залишилося кілька днів. Поспішаєте зробити приємне своїм коханим? Якщо обрали подарунок, не забудьте про ще один обов’язковий символ кохання – ніжний поцілунок!
Світлана Конкевич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
valentyn Показати IP 10 Лютого 2010 11:26
неплохо-неплохо... Аж жінці шось купити захотілося.....
іруся Показати IP 10 Лютого 2010 11:44
мені чоловік вже подарував...праску. Чуть його не вбила. так, дорога річ. але не для свята. як йому пояснити, що таких речей жінкам не дарують!
Ольга Показати IP 10 Лютого 2010 14:52
Дуже банально. А 23 лютого шкарпетки, дезодорант. Кошти вкладені в рекламу відпрацьовані на 100%, але можна було проявити фантазію, пошукати і цікаві подарунки.
incha Показати IP 10 Лютого 2010 16:33
А мені здається, що нормальна книга, штучка з Казанови чи кружка з подушкою - не банально. Хіба може фото недоречні деякі та й забагато їх
Володимир Показати IP 30 Липня 2010 23:25
Мені запропонували в " Укр.Ювелірі " сертифікат на покупку - точно непромазав що подарувати- подяка їм -нарешті я вгодив коханій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus