USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Вандали у заповіднику зрубали вікового дуба

28 Травня 2012 09:34
На Волині спіймали двох мешканців Рівненщини, які у заповіднику «Цуманська пуща» незаконно зрубали 200-літнього дуба.

Про це повідомляє СЗГ УМВС у Волинській області.


Керівник Цуманського лісгоспу повідомив правоохоронців, що біля села Берестяни у Ківерцівському районі затримали автомобіль. Машиною із заповідника «Цуманська пуща» намагалися вивезти незаконно зрубаний дуб, вік якого перевищує 200 років.

Як розповів начальник Ківерцівського РВ УМВС України у Волинській області Олександр Басалик, машину побачили працівники лісової охорони, котрі здійснювали обхід території. Як тільки зловмисники побачили лісівників, одразу кинулися втікати. Тож на допомогу працівники лісової охорони викликали міліцію.

На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група. Втікачів, які намагалися викинути з машини деревину, затримали і доправили до Ківерцівського райвідділу міліції. Виявилося, що крадіжку 200-літнього дуба із території заповідника скоїли 49-річний та 36-річний жителі Рівненської області.

Міліція порушила карну справу за статтею 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Триває перевірка, правоохоронці встановлюють обсяг завданих збитків.

Зловмисникам за скоєне «світить» покарання: штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, із конфіскацією незаконно добутого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
шкода Показати IP 28 Травня 2012 15:41
в нас і так СВОЇ все рубають ,а тут ще ЧУЖІ !!!
Чуйна Показати IP 28 Травня 2012 19:40
Дуб врізав дуба((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus